מה עושים עם תואר במשאבי אנוש?
אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר ראשון בניהול עם התמחות בניהול משאבי אנוש
בהתלבטות לגבי התואר הראשון המתאים לכם, אחד השיקולים החשובים עשוי להיות בחירה במסלול לימודי שיוביל אתכם לקריירה שבאמת תהנו ממנה. אבל יש שיקולים נוספים שכדאי לקחת בחשבון, כמו הביטחון התעסוקתי או תחומי האחריות שלכם בעבודה, שיוכלו להבטיח שאכן בחרתם בקריירה הנכונה!
ההחלטה ללמוד תואר ראשון בניהול משאבי אנוש (תואר ראשון בניהול עם התמחות בניהול אסטרטגי של משאבי אנוש) עשויה להיות אידיאלית לא רק למי שאוהבים לעבוד עם אנשים אלא גם לאלה שמחפשים קריירה עם עתיד תעסוקתי ודאי. מבחינה זו, כשמדובר במשאבי אנוש, כמעט ואי אפשר לדמיין מקומות עבודה משגשגים ללא מנהלי משאבי אנוש יעילים. למרות ההתקדמות המדהימה של ה-AI, שבוודאי ימשיך להחליף יותר ויותר משימות המבוצעות היום על ידי בני האדם, עדיין לא צפוי שאיזה AI, משוכלל ככול שיהיה, יוכל לבצע את המשימות החיוניות לניהול יעיל של ההון האנושי ולהחליף את המגע האישי הכול כך מורכב.
אולי יעניין אותך גם:
- לימודי ניהול לעומת לימודי כלכלה
- לימודי ניהול ומדעי הנתונים – לרתום את נתוני הארגון להגדלת ערכו
- לימודי ניהול ונדל”ן – כל מה שחשוב לדעת
- לימודי תואר ראשון בניהול עם התמחות בשיווק דיגיטלי
משרות נפוצות בניהול משאבי אנוש
לימודי תואר ראשון בניהול משאבי אנוש (תואר בניהול עם התמחות בניהול אסטרטגי של משאבי אנוש), יכולים להוביל אתכם לניהול מחלקת משאבי אנוש בחברה, שכרוך במגוון משימות ותחומי אחריות, כגון:
- ניהול תהליך גיוס העובדים לפי צרכי הארגון, ושימור העובדים כדי למנוע תחלופת עובדים שתפגע בפריון – הם חלק חיוני מניהול משאבי אנוש.
- יצירת תפקידים ותיאור כל אחד מהם, כולל החובות, המשימות ותחומי האחריות של התפקיד.
- תכנון כוח האדם, כולל ניתוח הצרכים הנוכחיים והעתידיים של כוח האדם בארגון כדי לשמור על היעילות והפרודוקטיביות של הצוות.
- הדרכה ואמון, לתמיכה במגויסים החדשים ולהקלה על הסתגלותם לסביבה החדשה.
- הערכת ביצועים, שתוודא כי העובדים אכן תורמים לארגון את מלוא הפוטנציאל שלהם, ושהארגון מנצל נכון את הכישורים והפוטנציאל שלהם.
מיהם המעסיקים הטיפוסיים של אנשי משאבי אנוש?
כמעט לכול החברות המעסיקות יותר מקומץ עובדים יש מחלקת משאבי אנוש. זה אומר שתוכלו להשתלב בעבודה במגוון מגזרים, הציבורי והפרטי, כאשר המעסיקים הטיפוסיים עשויים להיות:
- חברות בנקאות ופיננסים
- עמותות
- בתי חולים
- חברות IT וטכנולוגיה
- חברות הנדסה
- חברות פנאי ותיירות
- חברות מדיה
- מפעלי ייצור
- חברות קמעונאיות
- מוסדות חינוך
- חברות המעניקות שירותי ייעוץ
- משרדים ממשלתיים
- השלטון המקומי
מהם הנושאים הנלמדים בתואר לניהול משאבי אנוש?
תוכנית הלימודים לתואר בניהול ומשאבי אנוש (התמחות בניהול אסטרטגי של משאבי אנוש) מספקת לסטודנטים ידע ומיומנויות שיאפשרו להם להתמודד עם תחומי האחריות השונים הקשורים לניהול בכלל ולניהול משאבי אנוש בפרט. לדוגמה: יכולת לבנות אסטרטגיית ניהול ולבחון אותה לאורך הדרך כדי לבצע, בעת הצורך, את השינויים הנדרשים לשיפור הביצועים.
בין הנושאים הנלמדים בתואר הראשון:
- ניהול משאבי אנוש
- יסודות ההתנהגות הארגונית מיקרו
- יסודות ההתנהגות הארגונית מאקרו
- מבוא לפסיכולוגיה חברתית
- מבוא לחקר ביצועים
- שיטות מחקר למנהלים
- ניהול משאבי אנוש הגישה האסטרטגית
- תרבות ארגונית ככלי ניהולי
- תכנון ומדידה של המשאב האנושי בארגון
- ניהול משאבי אנוש בארגון גלובלי
- מנהל ציבורי
- קבלת החלטות
- אתיקה ניהולית ואחריות חברתית
התמחות במשאבי אנוש – כיצד היא מספקת ביטחון תעסוקתי?
- בוגרי תואר בניהול משאבי אנוש (התמחות בניהול אסטרטגי של משאבי אנוש) מבוקשים מאוד במגוון ארגונים ותעשיות. חשיבותם לארגון לא תסולא בפז. אחרי הכול הם אלה שמבטיחים שהכישרונות הנכונים יימצאו, יתקבלו לעבודה, יטופחו ויתוגמלו, כך שגם הארגון וגם העובדים יוכלו לשגשג ולצמוח.
- תוכנית הלימודים שמה דגש על הקניית כישורים רכים, כמו חשיבה ביקורתית, פתרון בעיות ותקשורת טובה. תכונות אלה מוערכות מאוד בשוק התעסוקתי, בין אם מדובר במשרת ניהול משאבי אנוש או בעיסוק כיועץ עסקי עצמאי.
- בוגרי תואר במשאבי אנוש (תואר בניהול עם התמחות במשאבי אנוש) יכולים להשתלב במשרות התחלתיות וחלקיות או להתקבל לעבודה במשרה מלאה. הם גם יכולים לעבוד כעצמאים ולהציע לארגונים שירותי ניהול, הדרכה, אבחון, גיוס והשמה ועוד.
- תוכנית הלימודים במשאבי אנוש תואר ראשון (כחלק מהתמחות בתואר בניהול) מקנה ידע ומיומנויות המתאימים כמעט לכל ארגון בכול מגזר. במיוחד המיומנויות הכלליות הקשורות לעבודה עם אנשים ומוערכות על ידי מגוון מעסיקים, כמו:
- חברות כוח אדם והשמה המחפשות רכזי גיוס והשמת עובדים.
- מכוני אבחון, המחפשים עובדים לתפקידי הדרכה ואבחון.
- חברות וארגונים שרוצים לאייש משרות שונות, כמו מנהלי פרויקטים, רכזי משאבי אנוש, רכזי גיוס או תפקידי הדרכה שונים.
- חברות המציעות משרות לעובדים עם תואר ראשון במדעי החברה.
- חברות ממשלתיות וחברות במגזר השלישי המחפשות מנהלים בדרגות הכניסה או בדרגות הביניים.
- חברות המחפשות מנהלים בכירים, כמו סמנכ״ל משאבי אנוש בארגון.
בעלי תואר ראשון יכולים לעבוד כעצמאים ולהציע שירותי ייעוץ ארגוני או אימון לחיים, והם יכולים ללמוד לתארים מתקדמים ולעסוק במחקר ו/או להיות חלק מהסגל האקדמי במוסד להשכלה גבוהה.
מה הופך את אנשי משאבי אנוש לחיוניים בשוק התעסוקה?
קשה למצוא עסק, מוסד או עמותה שלא מעוניינים למצוא את הכישרונות הנכונים ואחר כך גם לשמר אותם כדי למנוע תחלופת עובדים. אנשי משאבי אנוש הם אלה שנותנים מענה לשני הצרכים הללו.
יש גורמים נוספים המשפיעים על יכולתם של אנשי משאבי אנוש להשתלב כמעט בכול מקום עבודה, ואלה נעוצים בכישורים ובידע הנדרשים לניהול ההון האנושי, כמו:
- העסקת עובדים – אנשי משאבי אנוש מוודאים שהארגון אכן מעסיק את המוחות, הכישרונות ובעלי המיומנויות הטובים ביותר שיעזרו לארגון להצליח.
- טיפוח שביעות רצון העובדים, סיוע בפיתוח הארגוני וקידום ההטבות לעובדים – אנשי משאבי אנוש מודעים לחשיבות של יצירת מערכת יחסים נאותה בין ההנהלה לעובדים, וליצירת תרבות ארגונית בריאה.
- עבור בוגרי משאבי אנוש, כל שוק עבודה הוא מאגר בלתי נדלה של משרות נחשקות, כך שהם יכולים למצוא את המשרה המתאימה להם בכול עיר, ענף תעשייתי או מדינה.
האם מסלול הלימודים ישפר את המיומנויות הרכות?
במהלך הלימודים תרכשו לא רק ידע מקצועי בתחום אלא גם מיומנויות וכישורים רכים שיהפכו אתכם לאטרקטיביים יותר בעיני המעסיקים השונים:
- מיומנויות תקשורת בכתב, שפותחו תוך כדי כתיבת מאמרים ועבודות אקדמיות.
- מיומנויות תקשורת בעל פה, שנרכשו באמצעות הצגת מצגות והתנסות בתקשורת בינאישית, כולל היכולת ליצור קשרי עבודה טובים עם אנשים בכול הרמות.
- מיומנויות מחקר וניתוח, המתבטאים ביכולת לנתח ולהעריך מידע במהירות ובדייקנות.
- מיומנויות ארגוניות, כולל יכולת לניהול זמן ולתיעדוף משימות כדי להבטיח שכל ההתחייבויות יושלמו בזמן.
- כישורי ניהול משא ומתן שפותחו באמצעות אינטראקציות עם עמיתים וחברי הצוות.
- פיתוח מוּדָעוּת באשר לדרכים שבהן ארגונים יוצרים אינטגרציה עם אנשים ומנהלים אותם.
- כישורי פתרון בעיות.
- כישורי IT כלליים.
שאלות נפוצות
האם תוכנית הלימודים כוללת גם פרקטיקום להתנסות מעשית?
כן! הפרקטיקום מתמקד בניהול האסטרטגי של משאבי אנוש ומספק לבוגרים התמחות והתנסות שיוכלו להוביל אותם לקריירה מרתקת עם פוטנציאל להשפיע לטובה לא רק על השורה התחתונה של הארגון אלא גם על איכות סביבת העבודה ורמת שביעות הרצון של הצוות!
האם קריירה במשאבי אנוש מציעה הזדמנויות להשפיע ולחולל שינוי?
אחד הדברים החשובים ביותר, שאולי לא מדברים עליו מספיק, זו העובדה שאנשי משאבי אנוש, מנהלים או יועצים בתחום משאבי אנוש, באמת יכולים לחולל שינוי בתרבות הארגונית. אחרי הכול, יש מגוון נושאים הקשורים לעולם העבודה, כמו דיני עבודה, אי אפליה בעבודה, הטרדות או יחסי עבודה משפילים בעולם האמיתי של כוח האדם, יכולות לזרוע הרס או להיפך, ליצור סביבות עבודה פנטסטיות.
כיצד אוכל לרכוש ניסיון ולהגדיל את האטרקטיביות שלי בעיני המעסיקים?
רכישת ניסיון בעבודה עם אנשים בארגונים שונים מאפשרת לחדד את הכישורים הבינאישיים, מה שיוביל לשיפור סיכויי התעסוקה כאנשי משאבי אנוש. איך עושים זאת?
- קחו על עצמכם תפקידים הכרוכים באחריות על אחרים.
- חפשו בסביבת העבודה הזדמנויות לנהל אנשים אחרים כדי לקבל תובנה טובה יותר על התהליכים המאפיינים את תחום משאבי האנוש (כמו הדרכה ואימון, שמירה על נהלי המשמעת, התמודדות עם המדיניות והנהלים של הארגון, או פיקוח על עובדים אחרים).
- נסו להשתלב בכל עבודה שכרוכה בתפקידים, כמו הדרכה, ניהול תקציב או ניהול עבודת צוות, תעזור לכם לפתח מיומנויות רלוונטיות לתחום משאבי אנוש.
מה ההבדל בין סוציולוגיה למשאבי אנוש?
סוציולוגיה ומשאבי אנוש הם שני תחומים העוסקים באנשים אבל הם שונים זה מזה: תחום הסוציולוגיה מתמקד בהתנהגותם של אנשים, ובמיוחד בדרכים שבהן בני האדם יוצרים אינטראקציות כחלק מקבוצה או מוסד במערכות החברתיות השונות. תחום משאבי אנוש, לעומת זאת, מתמקד באופן שבו אנשים עובדים ובדרכים שיצליחו להפוך את העובדים ליעילים ולפרודוקטיביים יותר.
**ההתמחות במשאבי אנוש לא תצוין בתעודת התואר.