דבר נשיא המכללה
דבר הנשיא: פרופ' נסים בן-דוד
האקדמית גליל מערבי היא חלק מהקהילה הגלילית. המכללה שואפת להוות נקודת מפגש שתאפשר ללומדים בה להכיר את הפסיפס החברתי-תרבותי שמאפיין את אזור הגליל המערבי וללמוד באווירה של סובלנות וכבוד הדדי. המכללה הוכרה כמכללה עצמאית בשנת 2009 ופתחה חוגים חדשים בלימודי שימור מבנים ואתרים, לימודי תיאטרון, לימודי קרימינולוגיה, לימודי סוציולוגיה, חינוך ותכנית רב-תחומית עצמאית.
בשנת 2012 נפתח בית הספר לניהול של המכללה המציע לימודי תואר ראשון בניהול, בחשבונאות ובלוגיסטיקה וכן מסלולים דו-חוגיים בכלכלה וניהול ובניהול עם חוגים אחרים. בית הספר לניהול מיועד להכשיר מנהלים לדרגי הביניים בגופים עסקיים, תעשייתיים והשלטון המקומי. בית הספר לניהול נמצא בבניין חדש ומודרני אשר נתרם על ידי מגבית בריטניה.
הלימודים בתחומי הניהול והכלכלה החלו בו עם תחילת שנת הלימודים תשע”ה. המבנה כולל כיתות לימוד מאובזרות בציוד החדיש ביותר, אולמות הרצאות לקהלים גדולים וחדרים למרצים, אשר יאפשרו מתן שירות טוב יותר לסטודנטים לצד התמקדות של סגל המרצים במחקר.
לצד החוגים הקיימים היום, פועלת המכללה להרחיב את מגוון התכניות לתואר ראשון כמו תכנית במדעי המדינה, ניהול מידע, ניהול מערכות בריאות ועוד וכן תכניות לתואר שני בתחומים כגון חינוך, קרימינולוגיה וכלכלה ומנהל עסקים.המכללה שואפת להיות מקום שבו סטודנטים מכל גווני החברה יוכלו להיפגש ולקיים דיאלוג רב תרבותי. המכללה שואפת להיות דוגמא ומופת ליכולת לשלב במסגרתה אוכלוסיות שבסיום לימודיהן יהיו שליחים של רצון טוב אשר יסייעו בקירוב הלבבות, בהבנת האחר ובסובלנות כלפי האחר. המכללה האקדמית גליל מערבי שואפת להיות אחד המוסדות המובילים בצפון ישראל להקניית השכלה אקדמית רחבה ואיכותית במגוון תחומים ודיסציפלינות.
המכללה שמה לה למטרה להיות מובילה באיכות ההוראה, בשירותי הלמידה לסטודנטים ובהקניית כלים יישומיים שיסייעו לסטודנטים להשתלב באופן יעיל ומהיר בתפקידים מקצועיים וניהוליים בעולם העבודה. המכללה רואה ביחס האישי ובליווי של הסטודנטים מראשית דרכם האקדמית משימה מרכזית, תוך התחשבות מרבית בצרכיהם ובהעדפותיהם האישיות. המכללה שואפת להעצים את יכולותיו של כל סטודנט ולחזק את האמונה של כל סטודנט בעצמו.
מערך המלגות המוצע על ידי המכללה באמצעות דיקן הסטודנטים, מאפשר לסטודנטים מכל הקשת הסוציו-אקונומית ללמוד במכללה. הפעילות הקהילתית לה מחויב כל מקבל מלגה תורמת לשילוב המכללה בקהילה והפיכתה לחלק בלתי נפרד ממנה. המכללה אינה מסתגרת במגדל שן אקדמי ופועלת להיות רלוונטית, מקושרת ומחוברת לסביבה בה היא פועלת. המכללה מהווה גם אכסניה ללימודי העשרה והשתלמות לתושבי האזור, ורואה בהם נדבך חשוב בקיום החזון של מכללה רלוונטית, המהווה חלק מהקהילה הגלילית, קהילה יוצרת ומתפתחת, קהילה סובלנית ורב גונית, קהילה שנעים לחיות בה.
המכללה, הממוקמת בנפה הצפונית הצפופה ביותר באוכלוסייתה, תפעל להרחיב את מגוון התכניות לתואר ראשון ולפתח תכניות לתואר שני במגוון דיסציפלינות, במטרה להפוך למוסד אקדמי שיהיה מועדף על תושבי האזור וכן ימשוך אליו גם אוכלוסיות מאזורים אחרים, וכן במטרה לאפשר לסטודנטים שרואים במכללה את האלטרנטיבה היחידה לרכישת השכלה אקדמית טובה למצוא בה את תחום הלימוד שתואם את כישוריהם ושאיפותיהם. היצע רחב של חוגי לימוד יאפשר לבוגרים לרכוש תחומי ידע ומקצועות שנדרשים לפריחה חברתית, כלכלית ותרבותית של האזור.
המכללה תשאף לכך שבוגריה ירכשו תארים אקדמיים בתחומים שמאפשרים השתלבות מהירה בסקטור הפרטי ובסקטור הציבורי, בתחום העסקים והבנקאות, במוסדות ציבוריים, במערכת החינוך הפרטית והציבורית לגווניה, בתחום הפוליטי, בתחום התרבותי והאמנותי ובתחומים רבים אחרים הנדרשים לפיתוח הצפון ולפריחתו.
המכללה תשאף להרחיב את הפעילות המחקרית של חברי הסגל ולקדם שיתופי פעולה וקשרים אקדמיים עם מוסדות בארץ ובחו”ל, כדי לשמור על רמה אקדמית גבוהה ועדכנית. המכללה תעודד את מעורבותם של חברי הסגל בפעילות הציבורית באזור, את תרומתם לחברה ואת פעילותם למען המכללה ומוסדותיה, זאת במטרה להביא לצמיחה ושגשוג של הארגון.