לימודי ערב: תואר ראשון לאנשים עובדים | תשפ”ה
התקופה הסטודנטיאלית היא פרק הזמן שבו אנחנו יוצרים זיכרונות וחוויות לכול החיים, אך במקביל רבים מאתנו נאלצים להתמודד גם עם הצורך להתפרנס תוך כדי הלימודים. מציאות לא פשוטה.
חלק מהפתרון טמון ברצון של המוסד האקדמי להירתם לנושא ולבוא לקראת הסטודנטים העובדים תוך כדי לימודיהם לתואר ראשון. וזה בדיוק מה שעשינו, הכנו תכנית לימודים מותאמת לאנשים עובדים.
אז אם גם אתם מתלבטים בשאלה: האם אוכל ללמוד ובו זמנית גם לעבוד? הגעתם למקום הנכון!
המשיכו לקרוא כדי להבין איך אפשר להשלים לימודי תואר ראשון במגוון מסלולים ותחומים – החל מלימודי חינוך, דרך לימודי לוגיסטיקה, לימודי ניהול
או לימודי כלכלה – מבלי שתצטרכו לדחות את הלימודים עד שירווח או לחילופין, להתפטר מהעבודה.
איך לשלב עבודה ולימודים?
שילוב עבודה ולימודים הוא משימה לא פשוטה אשר מציבה בפני הסטודנטים אתגר למציאת פתרונות יצירתיים לניהול הזמן. למרבה המזל, המכללה באה לקראתכם והכינה תכנית לימודים מובנית ומותאמת במיוחד לאנשים שעובדים במקביל ללימודים.
תואר לאנשים עובדים
המכללה יצרה מגוון של מסלולי לימוד אקדמיים כך שכול סטודנט יוכל לבחור את המסלול המתאים לו, כמו:
- מסלול חד חוגי – תואר ראשון בתכנית לימודים הכוללת חוג אחד כגון: חינוך, לימודי ניהול או לימודי קרימינולוגיה.
- מסלול דו חוגי – תואר המשלב בין שני חוגים ומתאים גם לסטודנטים עובדים, לדוגמה: ניהול ולוגיסטיקה או כלכלה וניהול.
- תואר תואר – מסלול מיוחד במינו אשר מציע לסטודנטים לימודי תואר ראשון איכותיים + לימודי תעודה. תואר זה מצייד את הסטודנטים בכלים מקצועיים ופרקטיים שיציבו אותם צעד אחד לפני הבוגרים האחרים, בתחרות הקשה המאפיינת את שוק העבודה המשתנה והדינמי של ימינו, לדוגמה: B.A + תעודה הנחיית קבוצות בארגונים או B.A + יועצי משכנתאות וכלכלת המשפחה.
לימודי ערב – באילו שעות הם מתקיימים?
מתכונת השיעורים של לימודי ערב מותאמת במיוחד לסטודנטים שעובדים בשעות היום. הלימודים לתואר ראשון כוללים בדרך כלל 9 סמסטרים ו-3 סמסטרי קיץ.
לימודי הערב מתקיימים:
- בימי חול בין השעות 16:00 ל-22:00
- בימי שישי בין השעות 08:00 ל-14:00
קחו בחשבון שימי הלימוד עצמם בימי החול עשויים להשתנות משנה לשנה, אבל יום שישי הוא יום לימודים קבוע במסגרת לימודי הערב.
מתי מתקיימים המבחנים?
הימים והשעות בהם מתקיימים מבחני סוף הסמסטר ומבחני האמצע, עשויים להיות שונים מהימים והשעות בהם מתקיימים השיעורים. לפעמים הם חלים גם בשעות הבוקר. באופן כללי, מערכת השעות במסלולים המיועדים לסטודנטים עובדים נקבעת מראש על ידי המכללה ולא ניתנת לשינוי.
איזון נכון – היא מילת המפתח
יותר ויותר אנשים בוחרים ללמוד ולעבוד באותו זמן. בין אם אתם עובדים במשרה חלקית או במשרה מלאה, האיזון בין השניים עלול להיות די קשה ומאתגר.
במכללה שלנו לומדים לא מעט סטודנטים שעובדים במקביל ללימודים, ומסוגלים לנהל את הלימודים במקביל לעבודה, אבל יש גם כאלה שמתקשים להתמודד עם שתי המשימות.
קחו בחשבון שחשוב מאוד למצוא את הדרך לאזן בין השניים בצורה הנכונה, כדי לא להוביל ללחצים מיותרים, לציונים נמוכים, לבוס שלא מרוצה מאיכות העבודה שלכם ועוד. אף אחד לא רוצה, ובוודאי גם אתם, למצוא את עצמו במצב שכזה.
אחרי הכול, זה אמור להיות הזמן בחיים שבו אתם צומחים, משתנים ולא התקופה שבה אתם מרגישים כאילו אתם טובעים בתוך כל מה שמתרחש סביבכם.
ישנן דרכים לעקוף זאת ולנהל את העבודה והלימודים בהצלחה, למשל:
- לתכנן בזהירות את לוח הזמנים ללימודים ולעבודה כך שהכול יזרום יחד ביעילות תוך בזבוז מינימלי של משאב הזמן היקר כל כך.
- לנצל כל רגע שעלול להיות מבוזבז – למשל, ללמוד במהלך הנסיעה לעבודה או ללימודים אם זו נסיעה ממושכת. או לחילופין, לנסות לצמצם את זמן הנסיעה לעבודה – נסו למצוא עבודה בסמוך לקמפוס המכללה, כך שתוכלו לצמצם את זמן הנסיעות.