מדריך לבחירת לימודי תואר שני
מדריך לבחירת לימודי תואר שני - כל מה שחשוב לדעת
בישראל ישנו ביקוש רב בתחום לימודי המשך אקדמאיים.תואר ראשון בתחום כלשהו, לא פעם מתעניינים בלימודי המשך בתחום אותו או למדו או בתחום אחר, הרי שנפתחים מדי שנה ושנה יותר ויותר מסלולי לימוד לתואר שני.
מכיוון שלא מעט בוגריכיום ניתן למצוא בישראל עשרות מסלולי לימוד לתואר שני הן באוניברסיטאות והן במכללות בכל רחבי הארץ. ישנם מסלולי לימוד מבוקשים יותר ובהתאם לכך, תנאי הקבלה אליהם קשים יותר. אם אתם חושבים על לימודי תואר שני, כדאי מאוד שתבחרו את התחום הנכון ללמוד ואת המקום הנכון ללמוד בו. אז איך יודעים איזה תואר מתאים לכם? המשיכו לקרוא
מסלולי לימוד לתואר שני
כאמור, ישנם לא מעט מסלולי לימודים הרלוונטיים לתואר שני. בין היתר, ניתן למצוא: תואר שני בלימודי חינוך, תואר שני במשפטים, תואר שני בניהול וכלכלה, תואר שני בייעוץ ארגוני, פסיכולוגיה, מנהל ועוד.
מבין כלל התארים הללו, כל אדם בעל תואר ראשון יכול לבחור את התואר הרלוונטי לו.
חשוב מאוד לזכור שלא כל אדם יוכל להתקבל לכל סוג של לימודי תואר שני. כך לדוגמא: לימודי תואר שני בפסיכולוגיה רלוונטיים רק לאדם שסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה בממוצע גבוה. כמו כן, לימודי תואר שני במשפטים רלוונטיים עבור אדם שסיים תואר ראשון במשפטים.לעומת זאת לימודי חינוך במסגרת תואר שני, לא פעם יהיו פתוחים עבור כל אדם בעל תואר ראשון.
לרוב לימודים לתואר שני ימשכו שנתיים ובסופם הלומד יקבל תעודה המעידה על היותו בוגר תואר שני.לימודי גישור- למי זה מתאים
לימודי תואר שני לגישור או לימוד קורס גישור הם לימודים הרלוונטיים עבור כל אדם שמתחבר אל תחום זה. מדובר על אלטרנטיבה איכותית מאוד עבור אנשים שכבר יש להם תואר ראשון בניהול והם עוסקים במשרות ניהוליות שונות.
תואר בניהול ועיסוק בתחום הניהול, יסייע לאנשים המעוניינים לעסוק בגישור. לימודי גישור יכללו בהם מגוון נושאים שונים אשר נוגעים לתחום זה. לרבות תיאוריות מתחומי המשפט, כלכלה, דיפלומטיה, סוציולוגיה, מדעי המדינה, ניהול משא ומתן, תיאוריות ליישוב סכסוכים, הנחיית קבוצות וכן, לא מעט מסלולי לימודים מציעים בהם גם מסלול מעשי המאפשר ללומדים להתנסות באופן ממשי בתחום הגישור.
חשוב כמובן לבחור במקום לימודים המציע מסלול לימודים רציני לכל אותם שמתעניינים בתחום הגישור. אותו מסלול לימודים יאפשר ללומדים לעסוק בתחום הגישור באופן מקצועי בתום לימודיהם.
תנאי קבלה לתואר שני
תואר שני מהווה יתרון גדול מאוד בשוק העבודה, הן כאשר מדובר במגזר הפרטי והן כאשר מדובר במגזר הציבורי.
ניתן כיום ללמוד תואר שני הן באוניברסיטאות והן במכללות שונות, אך בטרם תרשמו ללימודי תואר שני, חשוב מאוד שתבדקו מהם תנאי הקבלה לתואר שני במסלול המבוקש לכם והאם אתם עומדים בהם.בניגוד לתואר הראשון שבכדי להתקבל אליו יש להציג הן את ממוצע הבגרות של האדם והן את ציון הפסיכומטרי, הרי שהקבלה לתואר שני תהיה תתבסס ברוב המקרים על ציוני התואר הראשון.
ככל שממוצע התואר של האדם שמעוניין להתקבל ללימודי תואר שני יהיה גבוה יותר, כך הוא יתקבל בקלות רבה יותר לתואר שני באותו התחום.
על מנת להתקבל בקלות ללימודי תואר שני, רצוי ללמוד תואר שני בתחום זהה או קרוב לתחום אשר יש לכם בו תואר ראשון.
כמובן שתמיד תוכלו ללמוד תואר שני שלא קרוב לתחום לימודי התואר הראשון שלכם, אולם במקרה שכזה, תדרשו להשלים לא מעט קורסים במהלך לימודי התואר השני הנוגעים לתחום לימודי התואר.
תואר שני עם תזה או בלי תזה- במה כדאי לבחור?
דבר נוסף שחשוב לדעת על הבחירה להמשיך ללמוד לתואר שני הוא שישנה אפשרות ללמוד במסלול עם תזה או ללא תזה.
במילים אחרות: יש לבחור בין מסלול מחקרי למסלול עיוני. מדובר בשני מסלולים שונים בעלי רמת קושי שונה.
כל מסלול יוביל את המסיימים אותו לעיסוק בנתיבים אחרים. התזה היא עבודה מחקרית אשר את הנושא שלה בוחרים הסטודנטים עצמם, אך היא מתבצעת בליווי של מנחה. לרוב, הסטודנטים יבחרו באופן עצמאי את המנחה.
מסלולי תואר שני עם תזה מתקיימים במקצועות מדעיים אך לא רק, ניתן למצוא כיום תואר שני הכולל בו כתיבת תזה גם במדעי החברה, מדעני המדינה, כלכלה ומשפטים.
מסלול התזה מתאפיין ברמה אקדמאית גבוהה ולכן מדובר גם בלימודים תובעניים יותר, לעומת זאת, לימודים במסלול העיוני ידרשו במקום התזה מספר סמינרים ועבודות עיוניות קצרות או מבחני בקיאות.
לימודי תואר שני שלא כוללים תזה יכולים להמשך שנתיים ואילו לימודי תואר שני הכוללים תזה יכולים להמשך גם לשנה השלישית.
בין אם בחרתם ללכת על תחום הגישור כתואר שני על מנת לעסוק בו ובין אם בחרתם ללמוד לימודי תואר שני בתחום אחר, אשר כוללים תזה או שלא כוללים תזה, חשוב מאוד לבחור במקום הנכון ללמוד בו.
בטרם תבחרו את מקום הלימודים הרלוונטי לכם, כדאי שתבדקו מהם תנאי הקבלה בכל מקום, מהו זמן הלימודים, כיצד סביבת הלמידה נראית והאם מדובר במקום שבו יהיה לכם הכי טוב ללמוד לימודי תואר שני בכל תחום באשר הוא.
לאחר שתבדקו היטב כל פרמטר הנוגע לתחום הלימודים אותו תרצו ללמוד, תוכלו לבחור במקום האידאלי עבורכם ולהתחיל להתרגש לקראת תחילת שלב חדש בחייכם.