לימודי קרימינולוגיה ופשיעת סייבר

חושבים ללמוד תואר ראשון בקרימינולוגיה אבל זקוקים לעוד קצת שכנוע? טוב שבאתם! המשיכו לקרוא ולגלות עוד על המסלול המרתק והטרנדי ביותר המשלב תואר בקרימינולוגיה עם התמחות בפשיעת סייבר.

מאמר זה יספק לכם מידע על תחום הקרימינולוגיה ותחום פשיעת הסייבר, כדי לעזור לכם לקבל החלטה מושכלת ומתאימה לקריירה העתידית שלכם.

על קרימינולוגיה

מה זה קרימינולוגיה? כבר מהשם ׳קרימינולוגיה׳, אפשר להבין שמדובר בחקר הפשיעה וההתנהגות הקרימינלית, כלומר הפלילית. דיסציפלינה זו בוחנת מהם פשעים, מדוע אנשים מבצעים אותם ומהי ההשפעה שלהם על החברה כולה. לימודי תואר ראשון בקרימינולוגיה בוחנים מגוון נושאים, ובמיוחד מניעת פשע ושיקום עבריינים. תחום זה משיק לתחומים נוספים, כמו סוציולוגיה, פסיכולוגיה ואנתרופולוגיה חברתית, ולוקח מהם היבטים חשובים להבנת עולם הקרימינולוגיה.

אולי יעניין אותך גם:

על פשיעת סייבר

פשעי סייבר מתייחסים לכול פעילות בלתי חוקית המתבצעת באמצעות המחשבים או האינטרנט!

התמחות בפשיעת סייבר, היא אחת מתוך 3 ההתמחויות שמציעים לכם לימודי תואר ראשון בקרימינולוגיה, כשהשתיים האחרות הן:

  • התמחות במניעת פשיעה ובשיקום
  • התמחות בחוק ואכיפה

האינטרנט שינה לחלוטין את האופן שבו אנשים מנהלים את עסקיהם ואת חייהם הפרטיים. העלייה החדה בתחום השירותים המקוונים וההסתמכות ההולכת וגוברת על מכשירים דיגיטליים, פתחו בפני פושעי הסייבר כר נרחב של מידע שיכול לשמש אותם למטרות לא חוקיות.

עברייני הסייבר עשויים להיות פושעים שעובדים לבד, אנשים שהם חלק מקבוצת פשע מאורגן או ישויות הפועלות בחסות המדינה. פשעי סייבר משתמשים בטכנולוגיה העדכנית ביותר תוך שהם מסתתרים מאחורי האנונימיות של האינטרנט ומטבעות הקריפטו כדי לאיים על ביטחון הציבור ועל הביטחון הכלכלי בארץ ובעולם.

פשעי סייבר הם פשעים ללא גבולות ורווחיים להפליא. עברייני הסייבר מייצרים מדי שנה הכנסות ענק, והפכו את פשעי הסייבר למפעל פשע רווחי ביותר, שמותיר אחריו, למרבה הצער, השלכות הרסניות, כולל אובדן זמן, שירותים, הזדמנויות ומוניטין.

לא כל פשע סייבר מתמקד בגניבת כספים. לפעמים, המטרה היא להשבית, לשבש או לשלוט במערכות המחשוב כדי לשנות, למחוק או לגנוב נתונים.

ארגונים ועסקים נעזרים היום במומחים בפשיעת סייבר כדי שיוכלו להילחם באיום גובר זה ולהגן על עצמם.

מה לומדים בתואר ראשון בקרימינולוגיה?

תוכנית הלימודים וקורסים בקרימינולוגיה במתכונת דו חוגית עוסקים במגוון נושאים, כולל:

  • תיאוריות בקרימינולוגיה
  • מבוא לפסיכולוגיה
  • דרכי הענישה הפלילית
  • סטייה חברתית
  • מבוא לפסיכופתולוגיה ועבריינות
  • קורסי בחירה שונים

מה לומדים בהתמחות בפשיעת סייבר?

תוכנית הלימודים בהתמחות בפשיעת סייבר עוסקת בנושאים רבים בתחום, כולל:

  • מבוא לפשיעת סייבר
  • פשיעה ואבטחת סייבר מבוססות ראיות – Evidence Based Cybersecurity
  • סוגיות נבחרות בחקיקה ובמשפט של פשיעת סייבר
  • מציאות וירטואלית או וירטואליות אמיתית: קורבנות במרחב הסייבר
  • עברייני מין במרחב הסייבר
  • סוגיות של אתיקה ופרטיות בפשיעת סייבר – אתגרים ופתרונות
  • בריונות וקורבנות במרחב הפיזי ובמרחב המקוון

למה ללמוד B.A בקרימינולוגיה עם התמחות בפשיעת סייבר?

כקרימינולוגים עם התמחות בפשיעת סייבר, תהיו מצוידים בידע ובכלים שיאפשרו לכם להתמודד עם האתגרים המשקפים את החיים שלנו במאה ה-21. אנחנו חיים בעידן חדש שבו הטכנולוגיה שינתה באופן מרשים את סוגי הפשיעה ואת כמויות הפשעים כאשר החוקים הקיימים, הישנים והטובים, לא תמיד מצליחים להשיג ולשקף את הצרכים שלנו בעידן הדיגיטלי.

ההתמחות בפשיעת סייבר מקנה לבוגרים כלים וידע מעמיק בפשיעה במרחב המקוון ובסוגיות של אבטחת מידע, כך שיוכלו:

  • לזהות, לנתח ולבנות אסטרטגיות להתערבות בפשיעת סייבר ובאבטחת מידע.
  • לנתח את הגורם האנושי המעורב במתקפות סייבר ובאבטחת מידע.

כקרימינולוגים המומחים בפשעי סייבר, תוכלו להתמודד עם מגוון סוגיות הדורשות:

  • הכרה של סוגי הפשיעה החדשים בעולם הווירטואלי.
  • הכרת הטכנולוגיות החדשות המשמשות לביצוע פשעי סייבר.
  • הבנת הגורם האנושי בפשיעת סייבר.
  • יכולת לגבש מדיניות הקשורה לאבטחת מידע (Syber security) ויכול להציע תוכניות התערבות מבוססות ראיות שיוכלו למנוע, לאכוף ולטפל בפשעי סייבר.
  • יכולת למחקר ולניתוח מתקפות סייבר במרחב המקוון.

בנוסף, תלוי במידת העניין שלכם, תוכלו להפוך לקרימינולוגים חוקרים המעורבים בשינוי חוקים וביצירת חוקים חדשים שיוכלו להתמודד טוב יותר עם סוגי הפשיעה הייחודיים לעידן המקוון של ימינו.

סיבות בגינן כדאי ללמוד קרימינולוגיה עם התמחות בפשיעת סייבר

מה עושים עם תואר בקרימינולוגיה, ולמה כדאי לי לבחור בלימודים אלה?

תעזרו לשמור על בטיחות החברה

לימודי קרימינולוגיה עם התמחות בפשיעת סייבר מכשירים אתכם להשתלב בתפקיד מקצועי בעל ערך רב לחברה. במסגרת עבודתכם אתם עשויים להתמודד עם פשע, להשתלב כקרימינולוגים בעבודה במשטרה, לחקור מדוע אנשים עוברים על החוק (במיוחד אם תהיו בעלי תואר שני בקרימינולוגיה), לשפר מערכות חינוכיות או לעסוק בשיקום ובמניעת פשע. אם אתם רוצים לקחת חלק בשמירה על בטיחות האנשים, לימודים אלה עשויים להתאים לכם.

תיהנו מקריירה מרגשת

הפושעים והפשעים שהם מבצעים משתנים ללא הרף, במיוחד פשעי הסייבר. אנשים תמיד מחפשים דרכים חדשות שיאפשרו להם להפר את החוק. המשמעות היא שהקריירה שלכם יכולה להיות דינמית ומאתגרת, עם תחומי מחקר חדשים רבים שצצים חדשות לבקרים לא הרף.

תרכשו מיומנויות שימושיות

לימודי תואר בקרימינולוגיה עם התמחות בפשיעת סייבר יספקו לכם ארגז מיומנויות יקר ערך, כי מיומנויות אלה מוערכות מאוד על ידי מעסיקים המחפשים כוח אדם איכותי.

במהלך הלימודים, תלמדו כיצד להתבונן על סיטואציה מבעד למשקפיים ביקורתיים, תוכלו ליישם את הלמידה התיאורטית על סיטואציה בשטח. תלמדו על מערכת המשפט הפלילית ותוכלו לשקול שימוש בידע שלכם במהלך העבודה שלכם כקרימינולוגים.

זאת ועוד, במהלך הלימודים תפתחו מיומנויות הניתנות להעברה, שניתן להשתמש בהן בכול מיני נסיבות, כמו יכולות לשיתוף פעולה, לפתרון בעיות, ליצירת תקשורת יעילה או לחשיבה ביקורתית.

תהנו מהזדמנויות רבות לעבודה

קרימינולוגיה ועבודה: הלימודים יכולים להוביל אתכם באופן טבעי לקריירה מרתקת. אחרי הכול, תואר בקרימינולוגיה יכול לפתוח בפניכם דלתות למספר תפקידים מעניינים ומאתגרים.

כבוגרים, תוכלו להשתלב בעבודה כעובדי מדינה, כשוטרים או בתפקידים אחרים שייהנו מהידע שלכם בקרימינולוגיה, כולל עבודה סוציאלית, ייעוץ ועיתונאות, אם כי כדי להתקבל לתפקידים אלה אתם עשויים להזדקק לכישורים נוספים.

תהנו מתחום לימודי מרתק

לא סתם אנשים נמשכים לספרי פשע או לסדרות פשע בטלוויזיה – אנשים מוצאים שנושא זה הוא פשוט מרתק. לימודי קרימינולוגיה עם התמחות בפשיעת סייבר מכסים מגוון נושאים שמבטיחים לכם לימודים מעניינים מאוד, המתמקדים לא רק בעולם הקרימינולוגיה והסייבר, אלא מתפרשים גם על פני נושאים מתחום הפסיכולוגיה והסוציולוגיה, שיכולים לתת לכם מושג לגבי תחומים נוספים הנלמדים במסגרת לימודי הקרימינולוגיה.

הנושא מעניין אתכם

בסופו של דבר, חשוב מאוד לבחור בלימודים שעוסקים בנושאים שמעניינים אתכם (ואפילו להצטרף ללימודי מכינה אם אתם לא עומדים בתנאי הקבלה). אם אתם בוחרים בקרימינולוגיה ובסייבר כי נושאים אלה מושכים את ליבכם, סביר להניח שבסופו של דבר תהנו מאוד מהלימודים ואולי גם תמשיכו לתואר שני.

אז אם אתם מוקסמים מקרימינולוגיה ונמשכים במיוחד לעולם פשעי הסייבר האפלוליים, המתרחשים מאחורי המסכים, הבחירה במסלול לימודי זה היא מושכלת ומוצקה. ואם אתם תוהים האם כדאי להמשיך תואר שני בקרימינולוגיה ומהם אפשרויות התעסוקה, אל דאגה, ממתין לכם שדה נרחב למחקר ולהוראה באקדמיה, שיכולים לשנות את ההתמודדות עם פשעי הסייבר בעתיד.

לבסוף, לבוגרי תואר ראשון בקרימינולוגיה עם התמחות בפשיעת סייבר יש אפשרויות קריירה רבות ושונות, והם יכולים למצוא הזדמנויות רבות לתעסוקה בתפקידים מרגשים בתחומים כמו הגירה, חינוך, אכיפת, חוק, שיטור, ייעוץ, מינהל ציבורי או ייעוץ.