מה עושים עם תואר ראשון בלוגיסטיקה?
מה עושים עם תואר ראשון בלוגיסטיקה
מומחה ללוגיסטיקה מוביל פעולות לוגיסטיות בתוך מגוון תחומים על מנת להבטיח אספקה מתאימה של מוצרים ושירותים: בזמן, באופן חסכוני וללא הפרעה, על מנת לתת מענה ראוי לצרכים השונים של החברה או הארגון.
איש לוגיסטיקה עשוי להתמקד בתחום ספציפי אחד של הלוגיסטיקה, כגון: ניהול לוגיסטי של מחסנים, ניהול לוגיסטי של צי כלי הרכב, או ניהול לוגיסטי של הרכש. ניהול שרשרת אספקה, לעומת זאת, מכסה ענפי תעשייה מגוונים המפעילים שרשראות אספקה.
איך מכינים אתכם לימודי תואר ראשון בלוגיסטיקה לקריירה עתידית?
תכנית הלימודים בתואר בלוגיסטיקה מתפרשת על פני מספר נושאים מעניינים רבים, הפותחים בפניכם מגוון של משרות. נושאים אלה כוללים בין השאר:
- ניהול לוגיסטי
- ניהול מערכות מלאי והפצה של חומרי גלם
- ניהול הייצור והתפעול
- מערכות מידע לוגיסטיות
- ניהול מערכות מלאי
- לוגיסטיקה צבאית
בעידן הטכנולוגי הנוכחי, ניהול לוגיסטי הוא אחד התחומים המבוקשים ביותר בענפי התעשייה השונים. כל מה שקשור לניהול מערכות מלאי ולהפצה של חומרי גלם, הפך לתחום משמעותי המשפיע באופן ישיר על הרווחיות של המפעלים והעסקים השונים.
למעשה, ניהול לוגיסטי נכון עשוי לקבוע אם החברה תצליח להגיע לרמה המקצועית אליה היא שואפת, ולמקסם את הרווחים, או לא.לימודי הלוגיסטיקה מציידים את הבוגרים במגוון כלים ומיומנויות, כגון:
- ידע ושליטה בכלים ובשיטות מתמטיות וסטטיסטיות.
- ידע ושליטה בטכנולוגיות לאיסוף נתונים ולניתוח מערכות מידע במטרה לשפר את התהליכים הלוגיסטיים ולהשיג את המטרות שהציב לעצמו הארגון.
- ידע ומיומנויות באשר לדרכים בהן מתמודדים הארגונים השונים בעת קבלת החלטות או ניהול סיכונים.
תואר זה מציע גם ׳פרקטיקום׳ שבו יוכל הסטודנט ׳להשתפשף׳ בידע התיאורטי שלמד. אחר כך יוכל הבוגר לייעץ למפעלים ולארגונים שונים כיצד יוכלו לשפר וליעל את המערכים הלוגיסטיים שלהם.
אפשרויות לימוד שבאות לקראת הסטודנטים
אם אתם מתעניינים בלימודי לוגיסטיקה, או בהשתלבות בלימודים בבית הספר לניהול, ואין לכם בגרות מלאה, תוכלו להתחיל ללמוד במסגרת מכינה קדם אקדמית ולאחר שתעמדו בבחינות המכינה, להירשם ללימודים לתואר בניהול ולוגיסטיקה ואם אתם רוצים לשלב עבודה בלימודים, עומדת בפניכם גם האפשרות להירשם ללימודי ערב – תואר ראשון בלוגיסטיקה.
תואר ראשון בלוגיסטיקה – לאילו משרות אפשר להגיע?
מבחינת המשך הלימודים לתארים מתקדמים יותר, בוגרי תואר ראשון בלוגיסטיקה יכולים להמשיך ללימודים מתקדמים בתחומים שונים כמו: לוגיסטיקה, מנהל עסקים או כלכלה.
באשר למציאת תעסוקה, לימודי תואר ראשון בלוגיסטיקה יכולים להוביל אתכם לקריירה בתחום הניהול הלוגיסטי במגוון תפקידים. הנה כמה מאפיינים כלליים של חלק מהתפקידים הלוגיסטיים הללו:
ניהול לוגיסטי של המחסנים:
- אחראי על קבלה, אחסון, הובלה, חשבונאות ודיווח על סחורות.
- לוודא שכל הפריטים מתועדים ורמת האיכות שלהם טובה.
- לבצע בדיקות אקראיות של הסחורות כדי לאשר את כמות הסחורות ואת איכותן.
ניהול לוגיסטי של צי כלי הרכב:
- לנהל ולעקוב אחר הביצועים של כלי הרכב.
- לתפעל את מוסך כלי הרכב להזמין חלקים, לתקן על פי התקנים, לשפר את היעילות ולהמליץ על מכירת כלי רכב ישנים.
- לנהל ולעקוב אחר ביצועי כלי הרכב ולוודא שכול הרכבים בטיחותיים.
ניהול לוגיסטי של הרכש
- לבחון את צרכי הפעול, לפתח וליישם את אסטרטגיית הרכש.
- לפקח על הזמנות הרכש, הערכת הצעות מחיר, מתן חוזים.
- לשפר נהלים הקשורים לשחרור ממכס, ייצוא מחדש של סחורות, הובלה ובקרה על הסחורות המקוריות, הבטחת מתקני אחסון וקיום נהלים נכונים.
ניהול לוגיסטי כללי
- לפתח וליישם נהלים ומפרטים מתאימים.
- לאסוף נתונים, לנתח נתונים ולדווח עליהם על מנת לסייע לתכנון האספקה.
- לערוך בקרה פיננסית, סקירת תקציב, פיקוח על הדרכת הצוות,
לימודי לוגיסטיקה – מגוון של מסלולי קריירה
כבוגרי לימודי לוגיסטיקה נראה כי לא תהיה לכם בעיה למצוא את מסלול הקריירה המתאים לכם. לא רק שלוגיסטיקה משמשת מגוון רחב של מוסדות (כל ארגון, החל מתאגידים גלובליים ועד לרשויות מקומיות), תחום הלוגיסטיקה מורכב מחלקים רבים ושונים שכל אחד מהם מבצע פונקציה שונה.
כאמור, בחירה במסלול לימודים פותחת בפניכם מגוון של קריירות. תוכלו לבחור את הקריירה המתאימה לכם ביותר. תואר בלוגיסטיקה בעיקר אם הוא משולב גם בתואר ראשון בלימודי ניהול,. מציע לכם אפשרויות תעסוקה מגוונות, למשל:
אנליסט – תיאור התפקיד
אנליסט הוא התפקיד הפופולרי ביותר ברמת הכניסה לעולם הלוגיסטיקה. כאנליסטים תהיו אחראיים על איסוף נתונים וניתוחם על מנת לאתר בעיות. בתפקידים אלה נדרשים בדרך כלל מיומנויות מתמטיות ומיומנויות מחשב טובות.
בתפקיד זה חשובה גם היכולת לתפקד היטב בעבודת צוות, שכן האנליסטים אמורים להמליץ על פתרונות למנהלים שלהם.
למרות שמדובר בתפקיד ברמת כניסה, המשימות של האנליסט הופכות מגוונות ומורכבות יותר ככול שהוא הולך וצובר ניסיון. ההבנה הבסיסית של התכנון הלוגיסטי שיהיה עליכם לרכוש בתפקידכם, תועיל לכם בעתיד בתפקידים רבים מתקדמים יותר.
מהנדס לוגיסטיקה – תיאור התפקיד
אנליסט מצליח עשוי למצוא את עצמו מקודם לתפקיד של מהנדס לוגיסטיקה. המשימות של מהנדס הלוגיסטיקה קשורות לתפקידי האנליסט:
- מהנדסי לוגיסטיקה מעריכים את שרשרת האספקה ואת מערכות הלוגיסטיקה הנוגעות למגמות או לבעיות, באמצעות מערכות מחשוב ומתמטיקה.
- בעוד שהאנליסטים מגישים המלצות, המהנדסים אחראים ליישם את הפתרונות. הם מנהלים פרויקטים משלהם כולל פרויקטים של אנליסטים, ועליהם להיות מסוגלים לכתוב הצעות טכניות לפרויקטים שלהם. ניהול הופך לחלק חשוב בקריירות רבות הקשורות ללוגיסטיקה.
יועץ – מאפייני התפקיד
יועצים עובדים ישירות עם לקוחות, כדי להציע להם ייעוץ ולהציג בפניהם יישומים ופתרונות לוגיסטיים לבעיות ספציפיות. תפקיד זה דורש מהיועץ להיות מעין סוכן עצמאי, שמגיע למקומות עבודה שונים כדי להציע פתרון לבעיות. יש יועצים המוצאים אתגר זה כמתגמל מאוד.
ניהול פרויקטים הוא חלק מרכזי בעבודת הייעוץ. על היועצים לנהל את הנתונים כדי למצוא פתרונות, לפקח על יישום אותם פתרונות ולהבטיח שהלקוחות מבינים את הצרכים הבסיסיים של שרשרת האספקה כדי להצליח ולהתקדם הלאה.
מנהל שירות הלקוחות – תיאור התפקיד
מומחים בתחום שירות הלקוחות לאו דווקא נדרשים להיות בעלי תארים אקדמיים או ידע ברמת כניסה לתפקיד הקשור ללוגיסטיקה, אבל שירות הלקוחות הטוב ביותר, כולל בדרך כלל את שני המאפיינים הללו גם יחד.
בין אם שירות הלקוחות פועל תחת הכותרת ׳צוות מכירות׳, ובין אם הוא פועל תחת הכותרת ׳מנהל לקוחות קיימים׳, שירות לקוחות אמור לפעול כמתווך בין הלקוחות לבין שאר צוות הלוגיסטיקה בארגון. כלומר, מנהל שירות הלקוחות צריך להעביר את הצרכים והדאגות שמביע הלקוח אל המהנדסים או המנהלים.
כמו כן, כאשר מתעוררת בעיה לוגיסטית כלשהי, חשוב לידע את הלקוח על הבעיה ועל הפתרון שלה. לאור דברים אלה, נראה כי ידע בלוגיסטיקה מציע הן ללקוחות והן לנציגי שירות הלקוחות, תפיסה טובה יותר של המצב מול לקוחות העסק.
בדומה לתפקידים אחרים, שירות לקוחות מוצלח עשוי להוביל בסופו של דבר לתפקיד ניהולי האחראי על קביעת הנהלים עבור כל צוות שירות הלקוחות.
מנהל הרכש – תיאור התפקיד
לא כל חברה אשר מעסיקה אנשי מקצוע בתחום הלוגיסטיקה, מעסיקה גם מנהל רכש. יש ארגונים כמו חברות השליחים FedEx או UPS המפיצים מוצרים או סחורות שמוכנים למכירה, או שכבר נמכרו. עם זאת, היצרנים במפעלים השונים צריכים לרכוש משאבים וחומרים ולהעבירם למחלקות הייצור.
מנהלי רכש מוצאים את ספקי החומרים ברחבי העולם, חותמים איתם על חוזים ומנהלים איתם מערכות יחסים עסקיות. עליהם גם לתקשר עם מנהלי המלאי ומנהלי המחסנים, כדי לתאם את מסירת החומרים.
מנהל לוגיסטיקה בינלאומית – תיאור תפקיד
מנהלי לוגיסטיקה בינלאומית אינם אחראים על רכישת החומרים, אלא על קיום מערכות יחסים תקינות עם השותפים הבינלאומיים ברחבי העולם
לוגיסטיקה בינלאומית מחייבת היכרות עם מנהגים, תרבות, חוקים ותקנות בינלאומיים, שכדי לסבך את העניינים גם משתנים ללא הרף. מנהלי לוגיסטיקה כאלה מתחילים לעתים קרובות בקריירה של יבואנים ויצואנים, וצפויים לשתף פעולה עם מחלקות הייצור, השיווק והרכישה כדי לבנות ולנהל את שרשרות האספקה.
היכרות עמוקה עם עסקאות לוגיסטיות ועם עסקים בינלאומיים, היא חיונית למנהל לוגיסטיקה בינלאומית שרוצה להצליח בתפקידו.
מנהל מלאי – תיאור התפקיד
מנהלי מלאי מפקחים על הצטברות הסחורות ובוחנים את הנתונים לגבי מגמות השוק המשתנות. הם אחראים על זיהוי בעיות במלאי ועל יישום פתרונות באמצעות מערכות מידע ומחשבים.
מנהלי מלאי אמורים להיות מתואמים עם מנהלי רכש ולוגיסטיקה, על מנת לייעל את לוחות הזמנים ואת ההפצה. בדרך כלל הם בעלי ניסיון בלוגיסטיקה ובייבוא / וייצוא.
מנהל שרשרת אספקה – תיאור התפקיד
אם הלוגיסטיקה קשורה לניהול של מערכות הפצה, מן הסתם מנהל שרשרת אספקה יהיה המלך של כל המנהלים. אולי זה לא לגמרי נכון, אבל בכל זאת מנהלי שרשרות אספקה הם חשובים מאוד לעסק.
מנהל שרשרת אספקה מפקח על כל שרשרת האספקה כולל: רכש, אחסון, מלאי וייצור. מנהלים אלה מבקשים כל העת לייעל את המערכת על מנת להפחית את העלויות ולייעל את הפרודוקטיביות.
מנהלי שרשרת אספקה אמורים להבין את התכנון הלוגיסטי כדי שיוכלו לחזות את הצרכים הפיננסיים לטווח הארוך.
גם כאן, היכולת לתקשר, לשתף פעולה ולנהל – היא המפתח להצלחה בתפקיד. אם מנהל שרשרת אספקה מזהה בעיה, עליו להבטיח את יישום פתרונה על ידי המנהלים והמחלקות הרלוונטיים בעסק.
אולי יעניין אותך גם:
- מה עושים עם תואר ראשון בחינוך?
- 6 מקצועות לימוד אקדמיים שתמיד מבוקשים בשוק
- לימודי תואר ראשון ללא בגרות
- תואר אחרי גיל 30