הכנס הראשון של המכון לחקר הגליל בנושא: הצפון - המקור להאצת הצמיחה הכלכלית וצמצום הפערים בישראל | 04.02.2021

על הכנס

המכון לחקר הגליל יציג ממצאי שלוש עבודות מקיפות שנערכו בהשתתפות עשרה חוקרים מהמכון. בעבודה הראשונה נעשתה השוואה בין אינדיקטורים שונים המשפיעים על רמת החיים במחוז הצפון לעומת יתר מחוזות הארץ. בין היתר נערכה השוואה של רמת הפעילות הכלכלית, רמת הבריאות, ההשקעה בתשתיות ובכבישים, רמת הפשיעה, הפעילות התרבותית, שיעור הייצוגיות בכנסת ובממשלה ועוד. בעבודה השנייה נעשתה השוואה של פעילות הרשויות המקומיות במחוז הצפון לעומת יתר מחוזות הארץ, וכן נעשתה השוואה של בין פעילותן של הרשויות המקומיות הגדולות במחוז הצפון. בין היתר נבדק שיעור התמיכה הממשלתית ברמה המחוזית וכן ברמת עיר במחוז, שיעור גביית הארנונה מן התושבים ופילוח הוצאות העירייה על חינוך, רווחה, תרבות ופעילויות אחרות. העבודה השלישית היא דו”ח על הקמת אוניברסיטה בגליל.

פרופ' נסים בן דוד, נשיא המכללה האקדמית גליל מערבי, דברי פתיחה והצגת דוח מדד ערים 2020.

פרופסור מן המניין לכלכלה ונשיא המכללה האקדמית גליל מערבי. סיים דוקטורט בכלכלה באוניברסיטת תל אביב בשנת 1995, בעבר היה חבר סגל בחוג לכלכלה באוניברסיטת חיפה, היה ראש הסנט וראש החוג לכלכלה באקדמית עמק יזרעאל, מילא תפקידי ראש חוג באקדמית גליל מערבי כאשר פעלה בחסות של אוניברסיטת בר אילן, היה חבר הוועדה העליונה למינוי פרופסורים במל”ג, כתב ופרסם למעלה מ 60 מאמרים בכתבי עת אקדמיים, כתב יחד עם שותפים ספרים בתחום האקונומטריקה ובתחום כלכלת העבודה בהיקף של אלפי עמודים בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה, וכן ספרים נוספים אחרים, לימד במהלך השנים עשרות קורסים וסמינרים לתואר ראשון ולתואר שני בתחומי הכלכלה והפיננסים. השתתף בכנסים בינלאומיים רבים. בעבר הרחוק מילא תפקידים ניהוליים בסקטור העסקי, הבנקאי והציבורי.

מושב פתיחה

יו”ר הפאנל ד”ר לביב שאמי | ראש תכנית מדיניות מוניטרית במכון לחקר הגליל, המכללה האקדמית גליל מערבי.

ד”ר לביב שאמי הוא מרצה בחוג לכלכלה באקדמית גליל מערבי. בנוסף, ממלא מספר תפקידים במוסדות מחקר מובילים: הוא חוקר ראשי וראש תכנית מדיניות מוניטרית במכון לחקר הגליל, וכן חוקר בכיר במרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל.
פרופ' אסנת עקירב, ראש המכון לחקר הגליל, המכללה האקדמית גליל מערבי, הצגת מדד הגליל 2020

בעבודתה האקדמית מתרכזת בארבעה תחומי מחקר עיקריים: (1) פעילות של נבחרי ציבור מבט עולמי השוואתי; (2) פיתוח מדד חדש למדידת (אי) יציבות ממשלות, מבט בינלאומי השוואתי.(לפרויקט זה זכתה ביחד עם ד”ר יעל שומר מאוניברסיטת תל אביב במלגת מחקר מהקרן הלאומית למדע. (3) ייצוגיות של נשים בשלטון המקומי; (4) הרשתות החברתיות והשימוש שנבחרי הציבור עושים בהן. במחקריה, משלבת בין מחקר כמותי לבין מחקר איכותני תוך התבססות על ביג דאטה ושיטות שונות לניתוח מסד הנתונים. בנוסף, בכל הפרויקטים מקיימת שיתופי פעולה בינלאומיים עם קולגות מאוניברסיטאות ביפן, גרמניה, ארה”ב, נורבגיה בנוסף לשת”פ על חוקרים ישראלים מאוניברסיטאות וממכללות. פרופ’ עקירב הייתה חוקרת אורחת בחוג למדע המדינה באוניברסיטת סטנפורד. במהלך הקריירה שלה זכתה בפרסים על הצטיינות בהוראה, הצטיינות במחקר ובפרס אדמונד ספרא לתרומה לחברה.

פרופ' ארי נוימן, ראש התוכנית לתואר שני בניהול במערכות חינוך, המכללה האקדמית גליל מערבי, הצגת דו"ח בנושא הקמת אוניברסיטה בגליל.

מרצה בחוג לחינוך, ראש האשכול לניהול במערכות החינוך | ראש התכנית לתואר שני בניהול במערכות חינוך | חבר בוועדת ההיגוי של המכון לחקר הגליל | יו”ר ועדת הוראה מכללתית. פרופ’ ארי נוימן בחינוך אלטרנטיבי, בעתידנות בחינוך ובמיוחד בתופעת החינוך הביתי מן ההיבט של מעורבות הורים בחינוך ילדיהם, וכן כתגובה למשבר החינוך בעידן הפוסטמודרני. מחקרו של פרופ’ נוימן בוחן את התהליכים המובילים לבחירה בחינוך הביתי, את הסיבות לבחירה בחינוך הביתי, את משמעות הבחירה עצמה וכן את ההשלכות המגוונות שיש לבחירה בחינוך הביתי. כמו כן הוא בוחן את משמעות החינוך הביתי בהבנת תחום החינוך היום ובעתיד. פרופ’ ארי נוימן מתעניין גם בהערכת פרוייקטים, תחום בו הוא עוסק למעלה מ 20 שנה.

פרופ' קרנית פלוג, סגנית נשיא למחקר במכון הישראלי לדמוקרטיה ועמיתה בכירה ע״ש וויליאם דוידסון למדיניות כלכלית, מרצה באוניברסיטה העברית ונגידת בנק ישראל לשעבר.
ח"כ, אלוף (מיל׳) עוזי דיין, מפלגת הליכוד, נשיא מייסד של כנס שדרות לחברה, סגן הרמטכ"ל לשעבר וראש המועצה לביטחון לאומי לשעבר.
שכר, אבטלה ושוק העבודה

יו”ר הפאנל ד”ר צביקה וינר, מרצה בחוג לכלכלה ובבית הספר לניהול, המכללה האקדמית גליל מערבי.

פרופ' יפעת ביטון, נשיאת המכללה האקדמית אחוה.

פרופ’ יפעת ביטון מונתה לנשיאת המכללה האקדמית אחוה. בוגרת האוניברסיטה העברית בירושלים (מסלול ישיר לדוקטורט) ובוגרת תואר שני בהצטיינות יתרה במשפטים מאוניברסיטת ייל (Yale University). פרופ’ ביטון הייתה פרופסור חברה בבית הספר למשפטים של המכללה למנהל ומילאה במהלך השנים שורה של תפקידים ציבוריים בכירים. היא כיהנה במועצה המנהלית של בנק ישראל, כתבה דו”ח רפורמה לביטוח הלאומי, שימשה חברה בוועדות ציבוריות ואקדמיות וניהלה פעילות ציבורית התנדבותית ענפה ומשפיעה. פעילותה של פרופ’ ביטון זיכתה אותה בפרסים רבים בארץ ובחו”ל, לרבות פרס חינוך ארצי, פרס נשיא המדינה על ‘מרכז תמורה לקידום השוויון’ שהיא ממייסדותיו ועומדת בראשו מזה 15 שנה, פרס לשכת עורכי-הדין בישראל, פרס אדמונד ספרא לתרומה לחברה ועוד. פרופ’ ביטון הייתה חוקרת אורחת כעמיתת קרן פולברייט בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת הרווארד (Harvard University), מרצה אורחת באוניברסיטת NYU ובעלת מינוי כחברת סגל-חוזרת ב-School of Transnational Law באוניברסיטת בייג’ינג שבסין. תחומי המחקר שלה עוסקים בביקורת המשפט מזווית חברתית, דיני נזיקין ואיסור הפליה, ומאמריה הרבים שפורסמו בארץ ובעולם מעמידים אותה בשורה אחת עם בכירי המומחים בתחום. עשייתה המשפטית הענפה של פרופ’ ביטון, הן באקדמיה הן בפרקטיקה המשפטית, הפכה אותה גם למועמדת הצעירה ביותר לשיפוט בבית-המשפט העליון.

מר סימון אלפסי, ראש העיר יקנעם.

מר סימון אלפסי, ראש העיר יקנעם מכהן בראשות היישוב משנת 1989. לאורך השנים מילא שורה של תפקידים בהתנדבות וביניהם: מ”מ יו”ר מרכז השלטון המקומי, יו”ר ועד הפועל במגן דוד אדום, חבר דירקטוריון במפעל הפיס, חבר דירקטוריון בחברה למשק וכלכלה, מ”מ יו”ר האסיפה הכללית של השלטון המקומי, יו”ר מינהלת פארק התעשייה “מבוא כרמל” ועוד. נבחר על ידי המגזין FORBES בשנת 2013 לאחד מחמשת ראשי הערים הטובים ביותר בישראל. כראש העיר הוא מוביל את יקנעם לאורך השנים לשורה ארוכה של הישגים, ותחת הנהגתו הפכה יקנעם לעיר אטרקטיבית ומבוקשת, היישוב גדל בכ- 600%, והעיר זוכה בפרסים רבים לרבות פרס החינוך היישובי, פרס עיר ירוקה, פרס שרי האוצר והפנים לניהול תקין, פרס שרת התרבות והספורט, פרס רשות מובילה בגיוס לצה”ל, ועוד ועוד. לפני כחמש שנים יצא לאור ספרו: “הרץ למרחקים ארוכים”.

פרופ' מישל סטרבצ'ינסקי, מנהל חטיבת המחקר של בנק ישראל, פרופסור חבר בחוג לכלכלה ובביה"ס למדיניות ציבורית ע"ש פדרמן באוניברסיטה העברית בירושלים.

פרופ’ סטרבצ’ינסקי הוא כלכלן ישראלי, מנהל חטיבת המחקר של בנק ישראל, פרופסור חבר בחוג לכלכלה ובביה”ס למדיניות ציבורית ע”ש פדרמן באוניברסיטה העברית בירושלים, ומשמש כעורך משותף של ה-Israel Economic Review מאז היווסדו בשנת 2003. במסגרת תפקידיו בבנק ישראל הוא ניהל נושאים רבים הקשורים לייעוץ הכלכלי לממשלה, שכללו את ניהול הקבוצה הכלכלית במסגרת תהליך הכניסה של ישראל לארגון ה-OECD. הוא ניהל את קבוצת המחקר הבין-משרדית של התוכנית “מענקי ההכנסה” (“מס הכנסה שלילי”) שהוקמה ביולי 2008 בסמוך להתחלת יישום התוכנית. הוא השתתף בוועדות שונות ובהן ועדת הרפורמה במיסוי של שנות התשעים (ועדת גבי), רישום חברות הזנק בחשבונאות הלאומית, רישום ערבויות המדינה בתקציב הממשלה וייצוג בנק ישראל בתקציב הלאומי אשר כלל את חישוב אומדן עלות האינתיפאדה למשק הישראלי. במסגרת עיסוקיו האקדמיים הוא בצע יישום אמפירי (בשיתוף עם פרופ’ צבי הרקוביץ) של תאוריית “בריכת משאבים משותפת” (common pool problem), תוך אפיון התנהגות ממשלות במסגרת מחזורי העסקים: ממשלות נוטות להעלות את ההוצאה בתקופות גאות מבלי לקצץ אותה בתקופות שפל.

שיפור איכות התחבורה בגליל

יו”ר הפאנל ד”ר עדו ליברמן מרצה בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, המכללה האקדמית גליל מערבי.

ד"ר דורון בלשה, מהנדס תחבורה ותנועה.

ד”ר דורון בלשה שימש כמנכ”ל נתיבי כרמל, מנכ”ל נתיבי איילון ומנכ”ל יפה נוף. ממובילי הנדסת התחבורה בארץ, כתב ספר לימוד בתחום הנדסת תעבורה, כתב את הערך “תחבורה” באנציקלופדיה העברית ועשרות מאמרים, דוח”ות מחקר וחוות דעת בתחום התחבורה והיה מוביל ומעורב בתכנון שורה ארוכה של פרויקטים תחבורתיים מרכזיים בישראל.

גברת שמרית נוטמן, מנכ״לית 15 דקות, ארגון נוסעי התחבורה הציבורית בישראל.

שמרית משמשת כמנכ״לית 15 דקות, ארגון הפועל לשיפור התחבורה הציבורית ככלי להפחתת הגודש בכבישים, זיהום האוויר ותאונות הדרכים וכדרך לחבר בין פריפריה ומרכז. שמרית צברה ניסיון רב בעשיה חברתית בתחומים מגוונים. הבולט בהם הוא ניהול והובלה של מיזם ׳בארכבת׳, הפועל במטרה לשפר את שירות הרכבות ותנאי הנסיעה ברכבת. שמרית בעלת תואר ראשון בתקשורת ובפסיכולוגיה ותואר שני ביישוב סכסוכים. היא ניהלה את מועדון הדיבייט של אוניברסיטת חיפה, זכתה בתואר סגנית אלופת ישראל בדיבייט ולימדה עמידה מול קהל במסגרת חברת Vayomar. “הצפיפות על הכבישים והפקקים בהם אנחנו עומדים כל יום רק עומדים להחמיר, ונדרש אומץ רב ושיתוף פעולה מצד כל הגורמים בחברה האזרחית, במשרדי הממשלה, ברשויות המקומיות ואף במגזר העסקי כדי לקדם פתרונות יצירתיים בטווח הקצר וחשיבה כלל מערכתית לטווח הארוך.

מר אמג'ד שביטה, מנכ״ל עמותת סיכוי.

אמג’ד שביטה הוא פעיל פוליטי וחברתי שמונה לתפקיד המנכ”ל השותף של עמותת סיכוי במרץ 2019, לאחר כשבע שנות עבודה בתוך הארגון: הוא הצטרף לראשונה לסיכוי בשנת 2010 כמנהל שותף של המחלקה למדיניות שוויונית, כיהן בתפקיד במשך כשנתיים ובשנת 2014 הצטרף לסיכוי שוב כמנהל הפעילות הציבורית של סיכוי בחברה הערבית וכמנהל שותף של פרויקט מדד הייצוג של החברה הערבית בתקשורת העברית בישראל. בעבר כיהן אמג’ד בתפקיד מזכ”ל תנועת הנוער היהודית ערבית בנק”י במשך 6 שנים, ניהל את הלשכה הפרלמנטרית של ח”כ דב חנין (חד”ש – המשותפת) ועבד ככתב וחבר מערכת בעיתון אלאתאד (היומון הערבי היחיד בישראל) וכעורך תוכן באתר “כל זכות” בערבית. אמג’ד מעורב במאבקים וביוזמות למען קידום השלום והשוויון והגנת הדמוקרטיה. הוא מפרסם מאמרי דעה בעברית ובערבית על מאבקי החברה הערבית והשותפות הערבית היהודית בישראל. אמג’ד בוגר תואר שני במדע המדינה מהאוניברסיטה העברית (2012) ותואר ראשון בתקשורת וניהול מהמכללה למינהל (2007). הוא גר בטירה עם אשתו ובתו.

מר נחום בלס, ראש תחום חינוך מרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל.

נחום בלס בן 78, מ.א בכלכלה והיסטוריה – ראש תחום חינוך במרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל, מילא תפקידים שונים במשרד החינוך (עוזר מנכ”ל, מרכז פרויקט תכנון החינוך לשנות השמונים, מרכז לשכת המדען הראשי, מנהל המחלקה לתכנון חברתי באגף הפיתוח, מנהל המכון לפיתוח מבני חינוך). לאחר מכן חוקר ויועץ בנושאי חינוך שונים, בעיקר כלכלת חינוך, תקציב משרד החינוך, פערים חינוכיים, והערכת מורים. מילא תפקידים של ריכוז וייעוץ בתחום קליטת העלייה מבריה”מ, גיבוש קריטריונים לתקצוב אוכלוסיות מרקע סוציו אקונומי קשה, וועדת הררי שעסקה בחינוך הטכנולוגי, ועדת שושני שגיבשה שיטת תקצוב חדשה לחינוך היסודי, וריכז את צוותי המשאבים וכוח האדם בוועדת דברת. פרסם עשרות עבודות בתחום החינוך בעברית ובאנגלית.

מר משה קונינסקי, ראש העיר כרמיאל.
גברת מיכל גלילי, תכנית קרב למעורבות בחינוך.

מיכל גלילי, בעלת תואר שני במשפטים, תואר ראשון במדעי החברה ,ותואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה מבית הספר לחינוך של אורנים\אונירסיטת חיפה. במהלך השנים עסקה בהוראה ואף ניהלה בית ספר בגליל המערבי. כמו כן, עבדה גם במשרד החינוך וגם בגופים שונים בהנחיה וביעוץ בנושאים הקשורים להפעלת תכוניות לימודיות ובמתן יעוץ והנחיה לגופים חינוכיים.(מט”ח,..). כתבה תוכנית לימודים לכתות י”א י”ב לבגרות פנימית בתחום המשפט ואף לימדה אותה מספר שנים מתוך אמונה והכרה בחשיבות הנושא להמשך החיים האזרחיים של בני הנוער. במהלך שנות התשעים שימשה כמנכ”לית האגודה לחינוך ע”ש גולדה מאיר שעסקה בעיקר בחינוך לדמוקרטיה ועבדה עם בני נוער ברחבי הארץ. בשנים האחרונות עובדת בתוכנית קרב למעורבות בחינוך- כמנהלת התוכנית. התוכנית עובדת במעל 100 רשות ברחבי הארץ ,בכל המגזרים ,ומגיעה לכ-300,000 ילדים וילדות. תוכנית קרב פועלת לשינוי חינוכי חברתי המקדם צמצום פערים ומעודד שוויון הזדמנויות והעצמה במערכת החינוך. תפיסת העבודה של התכנית מושתת על הגישה ההומניסטית המבקשת לאפשר מיצוי יכולות ,עידוד יוזמה, בחירה, אחריות ודיאלוג. מיכל מאמינה שבאמצעות התוכנית מאפשרים לילדים וילדות ברחבי המדינה לגלות יכולות ותחומים ולהעצים את הדימוי העצמי.

גורמים מאיצים לצמיחה כלכלית

יו”ר הפאנל פרופ’ גיל כהן, ראש החוג לניהול, המכללה האקדמית גליל מערבי.

מר דני עטר, יו”ר קק”ל לשעבר

דניאל (דני) עטר (נולד ב-5 בינואר 1958) הוא איש ציבור ישראלי ששימש כיו”ר קרן קיימת לישראל, ראש המועצה האזורית הגלבוע והיה חבר הכנסת העשרים למשך כשמונה חודשים מטעם סיעת המחנה הציוני. כראש מועצה מעורבת גיבש עטר מודל מעשי לחיי דו קיום בין יהודים לערבים, ובין היתר השווה תקציבים והשקיע רבות בכפרי הערבים בגלבוע בתשתיות ובחינוך. הוא פעל להקמת ההיפודרום הראשון באזור לקיום מרוצי סוסים, וקידם הקמת מתחם תיירות הכולל מסעדות ואתר סקי מלאכותי. פעולות נוספות בתקופת כהונתו כללו שינוי סטטוס העדיפות הלאומית, אשר הביא להקמת מפעלי תעשייה רבים לאזור, והכרה באזור התעשייה “פארק מבואות הגלבוע” כפיילוט בתחום פארקי התעשייה בחסות משרד התעשייה והמסחר. כמו כן קיימה המועצה תחתיו תכנון משותף עם הרשות הפלסטינית להקמת אזור תעשייה משותף לגלבוע ולנפת ג’נין שמעבר לגבול.

גברת רונית עובדיה, מנכ"לית אשכול בית הכרם.

בעלת תואר BA בביולוגיה ו- MA באפידמיולוגיה ורפואה מונעת מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. מילאה מספר תפקידים ניהוליים כשהאחרון שבהם היה הקמה וניהול של מרכז הצעירים בעיריית כרמיאל. כמו כן, סיימה מסלול הכשרה למנכ”לים של רשויות מקומיות. בחרה לגור בגליל כי היא אוהבת ליצור ולהקים יש מאין ולהשפיע על החברה שבה היא חיה.

פרופ' גיל כהן, ראש החוג לניהול, המכללה האקדמית גליל מערבי.

פרופ’ גיל כהן, מומחה לשוקי הון, ניהול סיכונים ומימון חברות, סיים דוקטורט בבית הספר לניהול באוניברסיטת חיפה.
בעל רישיון לניהול תיקי השקעות של הרשות לניירות ערך בישראל. פרסם ספרים ולמעלה מ 30 מאמרים בתחום ההשקעות, הניהול הפיננסי ויעילות שוקי ההון העולמיים. מחקריו מצוטטים בספרי לימוד במימון ברחבי העולם ומשמשים סטודנטים לצד סוחרים בשוקי ההון.
פרופ’ גיל כהן משמש גם כיועץ לחברות ולבתי המשפט בישראל בנושאים כגון: הערכת שווי חברות, גיוסי הון, תכנון פיננסי וניהול סיכונים.

ניהול תקציב ברשויות המקומיות

יו”ר הפאנל ד”ר אריה הרשקוביץ, מרצה בכיר בחוג לחינוך, ניהול ובחטיבה ללימודי מדע המדינה, המכללה האקדמית גליל מערבי.

פרופ' דפנה שוורץ, המרכז הבינתחומי.

דפנה שורץ היא פרופסור בבית ספר אדלסון ליזמות וראש הרשות למחקר ואחראית על יישום ומעקב הקניין הרוחני במרכז הבינתחומי, הרצליה. בעבר היא הייתה פרופסורית באוניברסיטת בן גוריון בה יזמה וקידמה תוכניות בתחום היזמות והחדשנות. הקימה ועמדה בראש המגמה ל”יזמות, חדשנות וניהול היי-טק” במחלקה למנהל עסקים ועמדה בראש המגמה מאז הקמתה. וניהלה את “מרכז בנג’יס ליזמות וחדשנות” מאז הקמתו. תחומי התמחותה המקצועיים הם: יזמות וחדשנות, סטרטאפים, יזמות וחדשנות בארגונים, מימון חדשנות, פיתוח כלכלי עסקי ופיתוח כלכלי אזורי. היא עוסקת, לאורך כל השנים, בייעוץ כלכלי בארץ ובעולם. היא בעלת ניסיון עשיר כחברה בדירקטוריונים של חברות מובילות במשק כמו גם סטרטאפים. כיום היא חברה בדירקטוריון של חברת Inovytec, ובוועד המנהל של הקמארטה הישראלית ירושלים ושל חינוך לפסגות. בעבר בדירקטוריונים: בנק הפועלים, שטראוס, בז”ן, רותם תעשיות, בנק דיסקונט, טבע, הפניקס, בזק, על-בד תעשיות, לאומי ני”ע והשקעות, וועד המנהל הרשות לעסקים קטנים ובינוניים ואחרים. היא חברה בוועדות ציבוריות רבות, לאחרונה בוועדת הפרס הרמטכ”ל לחדשנות, ובעבר וועדת המולמו”פ, פרס ראש הממשלה ליזמות ועוד. לפרופ’ שורץ תואר דוקטור בכלכלה מהאוניברסיטה העברית.

גברת טל אוחנה, ראשת עיריית ירוחם.
ד"ר טל שחור, מרצה בכיר החוג לכלכלה במכללת עמק יזרעאל, מרצה מן החוץ באקדמית גליל מערבי.
חבר הכנסת אלכס קושניר (ישראל ביתנו), יו"ר ועדת משנה לחיילים הבודדים בשירות ובשחרור, חבר ועדת הכספים והעליה.
אלכס  קושניר הוא פוליטיקאי וחבר הכנסת מטעם ישראל ביתנו, יו”ר ועדת המשנה לחיילים בודדים בשרות ובשחרור, כיהן גם כמנכ”ל משרד העלייה והקליטה. מילא תפקידי ניהול בסקטורים מגוונים כגון אנרגיה, קמעונאות ומימון. כיהן כנציג של ארגון JDC  בבלארוס.
בשנת 2015, לקראת הבחירות לכנסת ה-20 הוצב במקום ה-17 ברשימת ישראל ביתנו.
ביולי 2016 מונה כמנכ”ל משרד העלייה והקליטה תחת השרה סופה לנדבר מאותה מפלגה. תפקיד בו כיהן עד לשנת 2018. במקביל לתפקיד זה שימש גם כמנכ”ל נתיב בשנים 2016-17. אם כניסתו של ח”כ יריב לוין לתפקיד שר הקליטה, פוטר מתפקידו ללא התרעה מוקדמת דברר שעורר את זעם ארגוני העולים.
בפברואר 2019 הוצב במקום השביעי לרשימת ישראל ביתנו לקראת הבחירות לכנסת ה-21, ובאותו מקום גם ברשימה לכנסת ה-22. בספטמבר 2019 נבחר לכהן כח”כ לכנסת ה-22 מטעם מפלגת ישראל ביתנו.
הפשיעה במגזר הערבי ודרכי הטיפול

יו”ר הפאנל ד”ר לימור יהודה מרצה וחברת סגל בחוג לקרימינולוגיה, המכללה האקדמית גליל מערבי.

סגן ניצב ערן שקד, ראש מדור שותפויות וקהילה במנהלת לשיפור שירותי המשטרה לחברה הערבית בישראל.

בתפקידי עוסק רבות בפיתוח תהליכי הכשרת הלבבות וטיפול במשבר האמון שבין משטרת ישראל והציבור הערבי. כראש מדור עוסק בחיזוק קשרי הקהילה למשטרה המקומית , פיתוח תוכניות מניעה , שינוי השיח הציבורי והגברת האמון . פועל ברמה הארצית בפיתוח תוכניות בינמשרדיות בתחומים מגוונים כגון : נוער נשים , אנשי דת . שימשתי כנציג משטרת ישראל בועדת החלטת הממשלה 922 .

פרופ' באדי חסייסי, ראש המכון לקרימינולוגיה, האוניברסיטה העברית בירושלים.

באדי חסיסי הוא פרופ’ מן המניין ויו”ר המרכז לקרימינולוגיה בפקולטה למשפטים, האוניברסיטה העברית. עבודתו מתרכזת על הקשר בין קהילה למשפט הפלילי, עם דגש ספציפי על הבעיות הספציפיות של קבוצות מיעוטים במערכת המשפט הפלילי. בנוסף, פרופ’ חסיסי מתמחה בתחום של טרור ובטחון המולדת. הוא קיבל ב 2018 את פרס המאמר הטוב ביותר של הארגון הישראלי למשפט והיסטוריה וכן את פרס פאתל למצוינות בתחום של חקר משפטי וקרימינולוגיה. פרופ’ חסיסי שימש כעורך בכיר של כתב העת לקרימינולוגיה כמותית וכן כיו”ר האגודה הישראלית לקרימינולוגיה.

ד"ר ג'נאן פלאח, מרצה וחוקרת באקדמיה, המכללה האקדמית גליל מערבי.

מרצה וחוקרת באקדמיה מזה יותר מ 25 שנים .לימדה במספר מוסדות להשכלה גבוהה .היום מרצה במכללת הגליל המערבי וחוקרת בכירה במרכז לשלום כלכלה ומיגדר.
יושבת ראש הועדה האקדמית של שותפות יחד .
מייסדת ויור עמותת חזון נשות עכו, עמותה יהודית ערבית מיסדת ומנהלת את בית האישה לשלום .זוכת פרס רפפורט -פרס אחדות ירושליים ומגן נגיד הרוטרי לסובלנות כתבה ופירסמה עשרות מאמרים מדעיים.

מושב נעילה

יו”ר הפאנל ד”ר שגית בראל-שקד,  מרצה לכלכלה בבית הספר לניהול | מרצה בתכנית לתואר שני בניהול במערכות חינוך, המכללה האקדמית גליל מערבי.

ד"ר אורנה שמחון, מנהלת מחוז הצפון, משרד החינוך.

ד”ר אורנה שמחון בעלת תואר שלישי בחינוך, מכהנת משנת 2007 כמנהלת מחוז צפון. במקביל לתפקידה כמנהלת המחוז שימשה במשך 3 שנים כמנכ”לית הטלוויזיה החינוכית. בוגרת וקסנר. כמו כן, מכהנת כחברה בוועד המנהל של מכון המנהלים אבני ראשה, חברה בוועד המנהל של הוועדה להנצחת בינימין זאב הרצל. בנוסף, כיהנה כיו”ר להקטנת מספר התלמידים בכיתה, כיו”ר ועדה לפיתוח מקצועי של עובדים בשרות המדינה מטעם נציבות המדינה, כיו”ר ועדה להגדרת תפקיד המפקח במשרד החינוך. חברה בוועדה המייעצת לשר החינוך

פרופ' נמרוד מימון, מנהל מחלקה פנימית ב' בסורוקה, מנהל תוכנית מגן אבות ואמהות משרד הבריאות.
ד"ר מזל שאול, מנכ"לית עמותת כ"ן - כוח נשים לקידום מנהיגות נשים בישראל.

ד”ר מזל שאול היא מנכ”לית WePower –עמותה א-מפלגתית הפועלת להגדלת שיוויון מגדרי סביב שולחן קבלת ההחלטות במרחב הציבורי והפוליטי. למזל תואר דוקטור. בכימיה סופרא-מולקולרית מאוניברסיטת תל-אביב ובמהלך חייה המקצועיים שימשה בתפקידים בכירים בניהול פרויקטים וניהול מחקר ופיתוח בתעשייה הכימית ותעשיית התרופות. היא עבדה במשרד המדע וייצגה אותו באיחוד האירופאי, בבית חולים הדסה עין כרם, בחברת ביוליין וחברת טבע. לאורך השנים, במקביל לעבודתה בתעשייה מזל עסקה בפעילות ציבורית קהילתית בישוב בו היא גרה – אזור. היא התנדבה בועדי גנים, היתה יו”ר ועד הורים מרכזי, הקימה קבוצת מתנדבים גילאי 30+, ייסדה את מעגל נשים ארגון נשים מתנדבות למען הקהילה ובמשך העשור האחרון כיהנה כחברת מועצה, יו”ר הנהלת המתנ”ס, וממונה קידום שיוויון מגדרי. ולאחרונה התמודדה על ראשות המועצה המקומית אזור וזכתה ב- 35% תמיכה. ב- 2020 עמדה בראש מפגת “קול הנשים” שהתמודדה לכנסת ה- 23. מזל היא גם מנחת קבוצות מוסמכת, ועסקה לאורך שנים בתהליכי אימון אישי זוגי וכלכלי ובעיקר עסקה בפיתוח מנהיגות אישית וקהילתית, ומנחה תהליכים והכשרות לפיתוח מנהיגות ומעורבות חברתית בשנת 2019 נבחרה לתכנית הקולקטיב של הקרן היהודית האמריקאית של ניו יורק (1 מתוך 10 מועמדות בכל העולם שנבחרו לתכנית) וב- 2018 ו- 2019 ייצגה את העמותה באו”ם בכנס אירועי חודש האישה והציגה את מודל העמותה וההשפעה על בחירות מקומיות 2018 שהעמותה עשתה.

יצירת קשר

שירי אייזיק, רכזת הכנס:

טלפון: 04-9015190דוא”ל: [email protected]