הרצאות מרתקות לתושבי הצפון ולחיילי צה”ל הגיבורים
מגוון הרצאות ייחודיות וחווייתיות המקנות חוסן אישי וקהילתי, עידוד ומוטיבציה ולעיתים זמן איכות והסחת דעת.
ההרצאות הן כולן בהתנדבות כתרומה לקהילה.
הכוח המדהים של הקשבה ליקרים לנו
מרצה: פרופ’ ארי נוימן
יום ראשון, 5.11.23 ב 18.00 | יום רביעי, 8.11.23 בשעה 18.00
ההרצאה עוסקת בשאלה מהי הקשבה, מדוע הקשבה חשובה, אלו סוגי הקשבה קיימים וכיצד ניתן להפוך להיות מקשיבים טובים יותר.
כישורי התמודדות בשגרת חירום מטראומה להתמודדות
מרצה: ד”ר גיל מאור
יום שני, 6.11.23 בשעה 18:00
ימי מלחמה הם ימים של חוסר ודאות מלאי חרדות. חרדה היא חוויה ששומרת עלינו ובמצבי חירום אלינו לנהל אותה. במסגרת המפגש נקבל כלים מעשיים לנהל חרדה ולעבוד איתה בצורה יעילה בהיערכות למשימה ובמהלך משימה. הכלים מבוססים על ניסיון קליני מוכח.
אינטליגנציית חוסן – כלים מעשיים להתמודדות אפקטיבית בזמני משבר
מרצה: ד”ר עוז גוטרמן
יום שלישי 7.11.23 בשעה 18:00 | יום חמישי 16.11.23, בשעה 18:00
החיים רצופים במשברים ובזמנים של קושי ומתח. בעת משבר, הכלים להתמודדות הופכים לחשובים מאי פעם – הם ההבדל בין מצוקה, חרדה וחוסר יכולת להתמודד לבין התמודדות אפקטיבית המאפשרת לנו לפעול ואף להתחזק גם בזמנים קשים. ההרצאה מעניקה כלים מעשיים שניתן להפעיל בתקופה הנוכחית כדי לשפר את חיינו ואת חיי הסובבים אותנו.
בהרצאה נקבל פרקטיקות ייחודיות לניהול אישי וכן לניהול האווירה הן בבית והן במקום העבודה בתקופת משבר וגם אחריו, ונבין מדוע אנשים מסוימים צומחים וגדלים מתוך משבר בזמן שאחרים קורסים בעקבותיו – איך מייצרים בפועל, אצלנו ואצל הסובבים אותנו, אינטליגנציית חוסן.
ניהול הכסף שלנו בזמן מלחמה ולאחריה
מרצה: פרופ’ גיל כהן
יום חמישי 9.11.23 בשעה 18:00
תקופת מלחמה היא תקופה שכוללת חרדות רבות כאשר אחת מהן קשורה לניהול הכסף שלנו. שאלות שמטרידות את ציבור הישראלי לדוגמא: האם לשנות את ההרכב קרן הפנסיה, קופת הגמל או קרן ההשתלמות שלי. האם להצמיד את כספי לדולר או למדדי חו”ל. האם הכלכלה הישראלית תכנס למיתון בקרוב ועוד. בהרצאתי על ניהול הכסף בתקופת מלחמה ולאחריה אנסה לענות על חלק משאלות אלו ולענות לשאלות משתתפי ההרצאה.
מצבי משבר, חוסן נפשי ומה שביניהם
מרצה: ד”ר יעקב ראובן
יום ראשון, 12.11.23 בשעה 18:00
מצבי חרום מטבעם עשויים ליצור תחושת לחץ ודחק ולשבש את שיגרת חיינו. לחץ ממושך עלול להוביל לפגיעה בהתנהלות האישית עד כדי שיתוק. הסדנא הינה אינטראקטיבית , מוגבלת ל מקסימום 20 סטודנטים, ותעסוק בקווים מנחים והמלצות להתמודדות נכונה עם מצב הלחץ במטרה לסייע לנו ולעודד אותנו לפתח חוסן אישי ולעבור למצב תפקודי מיטבי.
ד”ר יעקב ראובן- קרימינולוג קליני, ראש החוג לקרימינולוגיה. בעבר ממונה על מעונות ‘חסות הנוער’ במשרד הרווחה והשירותים החברתיים ומנהל מרכזים להתערבות במשבר לבני נוער במצוקה קשה.
מטראומה לצמיחה - תקומה אישית ולאומית
מרצה: גב’ סיון מור
יום שני, 13.11.23 בשעה 18:00
“איננו יכולים לשנות את העבר, אך בשנותנו את האופן שבו אנו חושבים על העבר, אנו יכולים לשנות את העתיד”. פרופ’ הרב יהונתן זקס ז”ל.
הרצאה במבט על פרדוקס האושר והחיים שהולידו את מיטב התובנות שיש למדע להציע בנושאי הצלחה, העלאת מוטיבציה והגשמה עצמית אל מול חרדה, פחד, לחץ וטראומה. תפיסה זו יכולה להשתנות באמצעות תרגולת שינויים של הרגלים מנטליים, לרוב זו הבחירה שלנו והשליטה בידנו ליצירת כלים ומוטיבציה.
מעם ישראל לארץ ישראל - מלחמת ששת הימים והשפעתה על היחס לארץ ישראל
מרצה: ד”ר חיים שפרבר
יום שלישי, 14.11.23 בשעה 18:00
ההרצאה תדון בהשפעתן של מלחמות, במיוחד מלחמת ששת הימים (1967) ומלחמת יום כיפור (1973) על מטרות התנועה הציונית. עד מלחמת ששת הימים הדגש היה מדינת ישראל כמקלט לעם היהודי. מאז מלחמת ששת הימים הדגש, בחלק מהחברה הישראלית הוא על ארץ ישראל כמרכז העשייה הציונית. ההרצאה תדון בסיבות ובהשפעות התהליך הזה על החברה הישראלית.
כישורי התמודדות בשגרת חירום – הכוונת הורים
מרצה: ד”ר גיל מאור
יום רביעי, 15.11.23 בשעה 18:00
ימי מלחמה הם ימים של חוסר ודאות מלאי חרדות שמידי יום גדל מספר משפחות השכול שמקבלות בשורות קשות. חרדה היא חוויה ששומרת עלינו ובמצבי חירום אלינו לנהל אותה. במסגרת המפגש נקבל כלים מעשיים לנהל חרדה באמצעות חוסן, ולעבוד איתה בצורה יעילה בהתמודדות יומיומית. הכלים מבוססים על ניסיון קליני מוכח. ההרצאה מיועדת למשפחות והורים.
קבלת החלטות על קצה המזלג
מרצה: ד”ר עירית טלמור
יום ראשון 19.11.2023, בשעה 18:00
בהרצאה נדון בדילמות ואירועים מחיי היומיום, שלפתרונם נדרשת סקרנות והעמקה, ונציע גישות פתרון מבוססות חשיבה שיטתית וביקורתית.
מדעי האושר - מופע מצחיק על מה שחשוב באמת
מרצה: ד”ר עוז גוטרמן
יום שני, 20.11.23 בשעה 18:00
מדע האושר כפי שמעולם לא הכרתם – סוחף, מרגש, מצחיק ויישומי. הרצאת הפרמיום שמאות ארגונים כבר שמעו אותה ונגעו באושר!
האם אנחנו מגיעים לעבודה בשמחה? חוזרים בכיף אל הילדים? איך מנהלים את מה שעד היום לא חלמנו לנהל? התגליות החדשות והמרתקות של מדע האושר פותחות בפנינו עולם חדש של הבנה ואפשרויות. כאשר הדברים מוצגים בצורה מלהיבה ועוצמתית הנוגעת בקהל, הופך מדע האושר לחוויה בלתי נשכחת. בהרצאה פורצת דרך ומלאת הומור נקבל פרקטיקות ייחודיות לניהול האווירה בבית ובמשרד, כלים אפקטיביים לשבירת השחיקה והשגרה.
לא לפחד מהפחד- כלים מעשיים להתמודדות עם השעות הקשות
מרצה: ד”ר ענת שטייגמן
יום שלישי, 21.11.2023 בשעה 10:00
ב 7.10 התעוררנו למציאות חדשה- מציאות נוראית, קשה ומורכבת. מציאות של מלחמה. אי אפשר להסתיר מלחמה- לא מעצמנו לא מילדינו לא מעובדינו ובכלל מכל הסובבים אותנו. בהרצאה נשתמש בכלים מעשיים מתחום הפסיכולוגיה החיובית- כיצד מתמודדים עם טראומה, עם אובדן, כיצד מייצרים חוסן- אישי ולאומי, מה הכלים שיש ברשותנו אפילו כשנראה שהמציאות קשה מנשוא. ההרצאה תתקיים כחצי סדנה- אשתף אתכם בכלים מעשיים ובמחקים מתחום מדעי האושר הרלוונטיים לתקופה שלנו וגם נקיים שיחה פתוחה על מה שעובר עלינו ובעיקר מה אפשר לעשות עם זה
יצירתיות ואלתור בתהליכי קבלת החלטות
מרצה: גב’ סיון מור
יום רביעי, 22.11.23 בשעה 18:00
בתהליכי קבלת החלטות קיים צורך ואף נדרש להפגין יצירתיות ויכולות אלתור כחלק מההתנהלות השוטפת הקצרת וארוכת טווח. לראות מעבר לטריוויאלי, לעורר ולטפח רוח יזמית ויצירתית, למנוע טעויות בביצוע, לעודד חשיבה חיובית ויצירתית. אלתור עוזר למקבלי החלטות ללכת מעבר להחלטות שגרתיות מסורתיות להתמודדות ייחודית עם אתגרים קיומיים מיידיים. למעשה, אלתור ממלא תפקיד מרכזי במשבר ניהולי שבו נדרשות התערבויות ניהוליות דחופות כדי לתכנן פתרונות יצירתיים ולנווט באירועים חסרי תקדים ולהבטיח הישרדות.
ניהול הכוונה עצמית
מרצה: ד”ר חאתם עבד
יום שני, 27.11.23 בשעה 18:00
שיחות עומק על המצב בצפון כולל, שיתוף במחשבות, לחצים וחרדות ופיתוח שיח רפלקטיבי על מה שקורה סביבנו, תוך חיזוק המסוגלות העצמית שלנו, והמוטיבציה שלנו להתמודד כדי לעבור את המשוב הנוכחי בשלום.
אנחנו לא לבד - כלים מעשיים לניהול עובדים בהתמודדות עם אסון
מרצה: ד”ר ענת שטייגמן
יום רביעי 4.12.23 בשעה 18:00
ב 7.10 התעוררנו למציאות חדשה- מציאות של מלחמה. כמנהלים יש לנו אחריות. מעבר לאחריות האישית על עצמנו, בריאותנו והחוסן האישי שלנו ושל משפחתנו, יש גם אחריות גם על העובדים שלנו שכל-כך זקוקים לנו כעת. בהרצאה נדון בכלים מעשיים- כיצד ניתן לנהל אנשים בתקופת מלחמה? איך להמשיך שיגרה במציאות כאוטית? נדבר על מושגים מתחום מדעי האושר והחוסן האישי – נתינה, משמעות, נראות פסיכולוגית ועוד
יחסי ישראל ירדן במציאות משתנה
מרצה: פרופ’ רונן יצחק
טרם נקבע מועד ההרצאה
יחסי ירדן ישראל. ההרצאה תעסוק ביחסים האסטרטגיים בין המדינות, ותסביר את העמדה הירדנית נוכח המציאות הביטחונית העכשווית.
חרדות אקזיסטנציאליסטיות
מרצה: ד”ר מתן מרקוביצקי
טרם נקבע מועד ההרצאה
התרכזות בתפיסתו המודרנית של הפסיכותרפיסט ארווין יאלום. יאלום דן במספר חרדות קיומיות, המשותפות לכלל בני האנוש. ההרצאה תכלול הצגת חרדות אלו, בהקשר של המצב הנוכחי בישראל.
גם גברים יכולים להביע רגשות
מרצה: מר עידו זק
טרם נקבע מועד ההרצאה
כגברים, במשך הדורות אמרו לנו שלהביע רגשות “זה לא גברי.” בתקופה זו, יותר מתמיד, חשוב שנדע ונדבר על מה שאנחנו מרגישים, על הקשיים, על העצב על הטראומה. חשוב שנבכה, חשוב שנכאב באמת. ההרצאה תכלול סקירה, עצות ודיון בנושא.
ספורט כלבני אג'יליטי והתפתחותו בארץ
מרצה: ד”ר מיכל לוי בלייך
טרם נקבע מועד ההרצאה
ספורט האג’יליטי החל בישראל בתחילת שנות ה- 90 כאשר רובו הורכב מגברים. הספורט לא היה מפותח מספיק. אולם כיום יום יש 5 מועדונים ברחבי הארץ כאשר את רוב המועדונים מנהלות נשים ומרבית העוסקים ועוסקות הן נשים. מהות הספורט הוא יצירת קשר טוב של הנוהג עם הכלב כאשר על הכלב לעבור מסלול מכשולים אשר משתנה בכל פעם ברמות קושיי שונות. השנה האחרונה היא מהטובות בספורט כאשר ישראל הצליחה להוציא מספר נבחרות שהגיעו למקומות יחסית גבוהים בתחרויות מאוד נחשבות באירופה.
אור באפלה - רפואה יהודית בגטאות
מרצה: ד”ר מרים עופר
טרם נקבע מועד ההרצאה
התמודדות צוותי הרפואה היהודים בתנאי קיצון בגטאות – בכח הידע, בכח הרוח , בכח האחדות הוקמו תשתיות רפואה בתנאים הקשים. באופן יצירתי הוקמה פקולטה לרפואה מחתרתית בגטו ורשה ונערך מחקר רפואי על הרעב ברמה גבוהה כ”תשובה יחידה למרצחים”. צוותי הרפואה השאירו מורשת גבורה לדורות.
איך מציגים אנשים מבוגרים.ות במדיה (הומוריסטי)
מרצה: ד”ר בת’ שונפלד
טרם נקבע מועד ההרצאה
שימוש ב”ממים”, קרטונים, ופוסטים שמופיעים במדיע החברתי השונים לגבי אנדים מבוגרים.
חידות וקסמים מתמטיים
מרצה: ד”ר יוסי אלרן
טרם נקבע מועד ההרצאה
שעשועי מתמטיקה, פאזלים וקסמים לכל המשפחה שמראים את היופי שבמתמטיקה.
יחסי בדווים - יהודים
מרצה: פרופ’ מוחמד סוואעד
טרם נקבע מועד ההרצאה
ההרצאה תתייחס ליחסים בין הבדווים ליהודים בישראל, תוך דגש על היבטים צבאיים וביטחוניים.
ההשפעה של התפתחות טכנולוגית לשפת חזותית
תורת המשחקים והמשפט הפלילי
מרצה: ד”ר יוסף זוהר
טרם נקבע מועד ההרצאה
מפגש חווייתי בו נלמד תוך כדי משחק מה יש לחתני פרס נובל בתחום תורת המשחקים, ללמד אותנו על המשפט הפלילי ועל ניהול מצבי עימות והובלת שיתופי פעולה.
כיצד איחור לפגישה של גארי בקר הביא לפריצת דרך מחשבתית בנוגע לענישה אופטימלית והרתעה?
מה הבין ג’ון נאש כשניסה לתפוס בחורה בפאב שנוכל ללמוד ממנו על אסטרטגיות החקירה הפלילית?
איזו מהתובנות של ישראל אומן מסבירה את תופעת הפשיעה החוזרת?
מה בין ההסבר של תומס שלינג להפרדה חברתית ולשוק עסקאות הטיעון?
ההרצאה מלווה בהקרנת קטעי סרטים נבחרים. לא נדרש ידע מוקדם במשפטים או בכלכלה.
סדנאות אומנות
גלובליזציה ממעוף הציפור
מרצה: ד”ר עירית טלמור
טרם נקבע מועד ההרצאה
גלובליזציה הוא תהליך המתאפיין בהתקרבות ובהתקשרות המדינות והחברות ברחבי העולם, המביא לזרימה חופשית יותר של רעיונות, תרבויות, אנשים וכספים ברחבי הגלובוס. בהרצאה נדבר על גורמים שהביאו לגלובליזציה, נדון בהשפעותיה ונתהה לגבי התפתחויות עתידיות.
תמיכה באמצעות שיתוף בקבוצה
מרצה: גב’ אורית שרת פורטר
טרם נקבע מועד ההרצאה
שיתוף בקבוצה בזום למטרת תמיכה וחיזוק בשל המצב.
יוגה וחוסן נפשי
מרצה: מר אלכס ניימרק
טרם נקבע מועד ההרצאה
שיעור יוגה מיוחד לחיזוק חוסן הנפשי ומציאת איזון. +הרצאה קצרה ומתן כלים פשוטים ופרקטיים בשמירה על שויון נפש בתקופה מורכבת.
הדרך הישראלית להשגת ביטחון: מחשבות חדשות?
מרצה: ד”ר אריאל כבירי
טרם נקבע מועד ההרצאה
מתקפת החמאס חשפה בפני הציבור הישראלי את סביבת האיומים כפי שהתגבשה מאז 2015, והעלתה לראש סדר היום הציבורי את בעיית הביטחון הלאומי של ישראל, ומגבלות המענים הקיימים. לשאלה כיצד ישראל מייצרת לעצמה ביטחון, התווספה בשביעי לאוקטובר השאלה הכואבת האם ישראל בכלל יכולה לייצר לעצמה ביטחון? מהי תפישת הביטחון הישראלית, כיצד התפתחה וכלפי אלו איומים יש לישראל מענה? מהם מאפייני מערכת היחסים בין ישראל לארה”ב ומדוע ישראל התנגדה ומתנגדת לברית צבאית עם ארה”ב? האם ניתן לסמוך על בריתות צבאיות, ומה ניתן ללמוד על התנהגות בריתות מאז 1815? במהלך ההרצאה ננסה לענות על השאלות הללו, ולבסס את הטענה שהמציאות שלנגד עינינו מחייבת וצריכה להוביל לשינוי יסודי בחשיבה הביטחונית הישראלית ולהחלפת היהירות בצניעות.
בנייני בטון של המאה ה-20 הם סינדרלה שחוזרת מהנשף ולא תמיד בזמן
מה הופך אירוע למגה אירוע בתקשורת. וגם תקשורת פוליטית בעידן דיגיטלית פוליטית בעידן
מרצה: ד”ר עינב פרלה
טרם נקבע מועד ההרצאה
הצגת תהליכי תקשורת ומאפיינים של הפיכת אירועים למגה אירוע
ההרצאות מותנות בתיאום מראש.